28 Januari

Tjo bloggis
Hittade en rolig artikel på tal om datorspel och åldersnoja :)
 
http://www.absolutelegends.eu/news/63/Am-I-too-old-for-progaming-by-WetDreaM
 
/Mana

Happiness only real when shared

Tjo Bloggis
Fastnade under kvällen med otroliga filmen "into the wild" med rickard och ogge. Medan Rickard mest verkade tycka den var seg kändes de som budskapet gick igenom för mig och ogge, de kändes som lite vi pratat om tidigare. Kanske inte på de sättet men just att få leva, fritt och som man vill verkade härligt. Filmens sista konstaterande och förhoppningsvis riktiga punkt var just att sann glädje inte kan uppnås ensam. Kan bara hålla med på den punkten. Faktiskt flera punkter i filmen som gick att reletera till. Har insätt att desto mer aktiv min vardag är, desto mindre tid jag spenderar här framför datorn, desto lyckligare känner jag mig. Lycka är att uppleva nytt samt att uppleva tid med de personer man tycker om. Jag längtar ständigt efter annat, men latheten och datorn sätter utan tvekan sina gränser. Så om jag ska lova mig något detta året är de att blicka framåt, mot nya vyer. Just ut i vildmarken tyckte jag verkade super häftigt.
 
Dock självklart finns de gräsner på vad som är möjligt. Små saker kan göra stora förändringar, detta bloggis är något jag upplevde lagom till att jag bestämde mig för flytten till Kristianstad. Efter en tveksam höst 2007 behövde någonting hända. Jag glömmer aldrig hur en dum facebook add faktiskt förändrade mig på tjugo minuter. Och kan en facebook add göra de, kan väll lika väll en film ha viss påverkan? Kanske efter 5 år i Kristianstad börjar livet söka efter något nytt? Likt förra våren och början av förra året känner jag äventyrslust. Kanske är de inte konstigt att båda flyttarna jag gjort legat i Februari. De är något med de nya året som vill uppnå ett mål, en vision av något annat. En ny chans att komma vidare. Så bloggis jag frågar mig själv, hur får man denna anda att sitta i? Hur lägger man in en ny del av sig själv utan att bakåtsträva till den lättare lösningen, att inte ändras alls?
 
Jag tror detta är individuellt. Men de viktigaste för mig är att hitta en absolut essentiell mening. Jag tror myckte på meningar med olika grejer. Meningen med liv på jorden, meningen med att föddas etc etc. Och detta är vad jag upplever som starkast av allt. Just meningen med att leva samt att uppnå alla "krav" som behövs på vägen pushar människor till förändring mer än något annat. Jag inser att mina högskole år inte har varit överdrivet produktiva. Nu när resan att fortsätta har visat sig vara svårare har denna biten blivit en ordentlig tankeställare. Jag är ingen åldersnojare i vanliga fall men, jag vill inte vara här för evigt. Jag vill ändå bli färdig i Kristianstad och njuta av resten av livet. Drömmer väldigt mycket om familj och hund, detta är något jag verkligen vill uppnå. Samtidigt känns livet jag lever nu väldigt olikt de livet, så hur gör man på den biten? En bit i taget? Hur börjar man gå mot något nytt? Om 2008 var mitt uppvakningsår bloggis och 2012 min återfödelse, vad är då nästa steg? Hur går man från en punkt till en annan i livet utan att halka tillbaka på något gammalt? Hur ska jag ta mig vidare till nästa steg i livet utan att den bakåtsträvande personligheten drar allt för mycket?
 
Jag är ingen person som ser ljust på framtiden, jag är snarare bekymrad över tekniken, världen och jobben. Men samtidigt finns de väldigt mycket jag längtar efter. Likt datingvärlden vill jag gå från nuet till detet istället för att gå igenom allt där emellan. Så bloggis, i år vill jag ha hjälp att hitta styrkan till att påbörja dessa mellansteg. Även om jag troligtvis aldrig kommer att bli vuxen, vill jag i år bli ett steg "vuxnare". Bekvämheten är säkerligen ett bra ställe att börja på. Kanske är detta året då jag faktiskt köper ett gymkort och gör sista delen på körkorttillståndet, som jag skjutit upp sen 2011. Jag behöver komma ut mer från lägenheten, för välmående och för prestation. Att hitta andra hobbies och faktiskt uppleva världen medans jag ännu är i tjugoårs åldern känns som meningen med 2013.
 
Jag har världens bästa vänner och världens mest underbara flickvänn med deras hjälp och med deras pushar hoppas jag prioriteringar i vardagen kan ändras en smula.
 
/Mana

15 Jaunari

Tjo Bloggis
Ännu en December är över och efter allt ätande under jul och nyår har Januari nått sin mitt. Dagen idag har haft kraftigt snöfall vilket troligtvis nu ligger kvar en vecka. Vintern vill ännu inte förlora mot den globala uppvärmningen :)
 
Har spenderat delar av Januari med Jessica och vi har hunnit med en häftig hundutställningsresa till Göteborg samt ännu en dag idag. Gjorde desert-pizza som vi länge pratat om samt fixa ett minneskort till min telefon. Så kan "äntligen" ta bilder nu.
 
Fick även glädjande nyheter i helgen då Sonia äntligen! ska flytta härifrån inom 10 veckor. Är fundersam om alla mail vi skickat har fått någon effekt eller om de bara är slumpen som infallit.
 
De senaste dagarna har varit aningen röriga tanke och sömnmässigt, vilket ofta är orsaken till att jag skriver här. Har en spännande bokläsarkurs samt skarpt-läge-2013 att se fram emot under Januari och februari. Glädjande nog börjar även ishockeyn den 19 Januari efter månader av klyddande. Annars så är våren än så länge ganska okänd har lovat mig själv att fortsätta på bokskrivningen och att försöka dra ner på bekvämheten en aning. Kanske innebär detta nytt gym kort eller bara att börja göra ärenden i bättre tid. Något jag väldigt länge haft svårt med. Sen likt förra året kan jag bara konstatera att detta behövs ett år till:
 
1.
Alla är vi självkritiska någon gång, ibland känner jag dock att denna biten går över styr, att äta ordentligt och faktiskt kunna uppsaktta sig själv för de man gör och kunna njuta av livet, tycker jag är viktigt. Så istället för att titta på de som inte har funkat under veckorna och få ångest över de bitarna, blir mitt löfte detta året att fokusera på de som varit bra istället.
 
Märkte även att jag skrev 11 inlägg i Januari 2012, på topp humör, måste varit en speciellt bra månad, med speciella händelser.
 
/Mana

RSS 2.0