Alla dessa val

Tjo Bloggis
Efter en väldigt lyckad helg med massor av firande har denna veckan varit segare. De är något med just Augusti som skapar oro och prestationsångest. Är säker på att jag inte är ensam med att känna detta. Frågetecknen om de som varit och de som komma skall verkar vara väldigt tydliga just i augusti. Precis som förra året är jag osäker på vad vardagarna ska leda till. Och precis som vilken annan mann som helst gillar jag ordning i vardagen och när saker inte kommer som överraskningar. Så vad ska de bli av denna hösten? Har absolut ingen aning. De var så enkelt när man var mindre de första 17 åren behövde man inte tänka själv. Ibland ger fler valmöjligheter bara mer problem. Sen samtidigt är de just denna valmöjlighet och yttrandefrihet som skiljer Sverige från stora mängder av resten av världen. Blir alla lyckligare av fler val? De sägs att den svenska kvinnan är en av världens mest olyckliga trots hon har betydligt fler val och jämställdhet här än i större delar av världen. Så ger verkligen större utbud på val mer lycka i livet? Jag som är makalöst konservativ är skeptisk och jag är säkert inte ensam. Ibland är de skönt att slippa ifrån alla dess val om allting :)
 
Men nu är de ju trots allt 2012 och livet i Sverige är fullt av öppna val och massvis med möjligheter. Även om massor av val självklart inte passar finns de fortfarande oändligt många kvar att göra. Är tidvis väldigt fixerad vid tanken om ödet eller om vi faktiskt ens har fria val. Vi kan alltid välja att säga ja eller nej och dessa små val kan göra enorma ändringar. Små saker kan leda till enorma långsiktiga förändringar. Världen är verkligen rolig. Små vingslag från en fjäril kan enkelt orsaka jordbävning i sydamerika. Och så vidare. I slutändan tror jag att de är just denna stora mängd av val och ideal från övriga Sverige, pressen samhället lägger på oss att prestera i "valbara Sverige" Som lägger denna ångest på våra axlar. Många klarar detta och stormtrivs med livet och karriären. Andra orkar inte med och göms undan. Leder vårt valbara Sverige till ett elitist samhälle där endast de bästa personerna kommer synas? Leder dessa samhälls val, likt naturen mot att de bästa generna hos människan blir de som överlever? Nej fullt så illa är de inte. Darwins filosofi finns dock runt hörnet. I dagens stressade samhälle pressas verkligen folk undan, i slutändan kanske vi endast har de övriga kvar. Vad händer i ett samhälle där alla är anpassade efter samma sak? Jo en liten förändring kan ändra hela populationen, vilket än en gång leder oss tillbaka till just valet. Rörigt värre.
 
Så vad kan vi konstatera av detta? Olikheter är viktigt, stå på dig med dina olikheter för att för alltid säkra arten människans roll i världen. Och när de kommer till val kan du alltid försöka igen ifall saker och ting inte går som du ville. I alla fall i utbildningssyfte och så länge du bor i Sverige. Så i slutändan blir mitt val precis som förra året att ge de ett försök. Och om de misslyckas? Tja då kan jag alltid ha prestationsångest över nästa val istället.
 
Ihop om att valet går som de ska och att ödet inte vill spela mig ett spratt hoppas jag att hösten blir full av intressanta val. Sen får vi se vart de leder mig.
 
"Den som är tapper och uthållig nog att i hela livet se in i mörkret blir den förste att finna en ljusglimt i det."
- Michael Connelly
 
/Mana

15 Augusti

Tjo Bloggis
Har idag hunnit med första turen till åhus sedan sommaren 2009. Komiskt nog var allting precis som jag minns de. Med Jessica och Daniel begav vi oss med buss och efter att ha virat runder en stund hittade vi stranden. Vattnet var kallt, så allt var som de skulle. Var skönt att komma iväg nu på sista dagen med sommarkortet. Känns trist att faktiskt behöva betala igen nu. Men men har iaf ett par frikort att utnyttja :)
 
Dagen idag har även en mindre glad nyhet, känner att jag är i en ganska konstig situation då jag för över 12 år sedan lärde känna ett par från holland som båda va över 35 år redan då. Höll kontakten sisådär över spelande, msn och slutligen facebook, båda med mannen och hustrun. Kan låta lite märkligt då jag var så mkt yngre, men de tänker man inte på medans man spelar. Så iaf för ca ett halvår sedan gick hustrun bort och hennes barn har uppdaterat hennes facebook sida ända sedan dess. Så idag fyllde hon år och sidan är fylld av sorgsna meddelanden. Känns hemskt tråkigt även om jag aldrig kände henne personligt. Kan inte annat än hoppas att hennes familj klarar av de.
 
För att återgå till trevligare händelser närmar sig nu helgen. Har som tidigare nämt lovat Jessica en överraskning på fredag, vilket de garanterat kommer bli. Har hittat något som ser ut som en helgalen twist på en rommantisk film. Verkar helt klart mer vara från en killes synvinkel vilket verkar roligt. Kan lägga upp en trailer nästa gång jag skriver.
Ska iaf bli super kul med helg och massor med firande :)
 
Nu blir de att återgå till diskandet så rummet inte luktar kyckling resten av veckan.
 
/Mana

14 Augusti

Tjo Bloggis
Vardagen är på väg tillbaka till de vanliga nu. Augusti har närmat sig sin mitt och om mindre än 3 veckor börjar allvaret igen. Med besvikelse hos syon i förra veckan har min höst helt klart ändrats. Hoppet ligger nu hos skrivarkurs på folkhögskolor. Bara för att ha ngt att göra under året. Kanske kan de dock pusha mig i rätt riktning att faktiskt börja skriva bättre och oftare samt ge mig några fler ider.
 
14 Augusti är även syrrans födelsedag så får säga grattis här. Firandet tar fart på lördag kväll. Innan dess ska jag dock hinna med ett annat firande, de är som bekant firandet med Jessica på fredagen. Letar fortfarande efter ider hur jag ska planera kvällen men har lite klart för mig iaf. Ska försöka hinna med å tvätta imorgon, är svårt att hinna med allt jag ska när dagarna är så otroligt fyllda med saker att göra. Det är inte lätt att vara student alltid. Kan även konstatera att nya grannen verkligen är trevlig om dock ngt blyg. Ska försöka grilla imorgon igen och denna gången få med han på ett hörn. Slutligen kan jag väll även konstatera att de är skönt och ha daniel tillbaka här i kstad.
 
Nu bär de mot en säng med bokbrist då jag läst slut på alla connely och lee child böcker. Istället ska jag ge mig på da-vinci koden igen då de var massor med år sen jag läste den.
 
/Mana

9 Augusti

Tjo Bloggis
Hemma igen nu efter äventyr i Malmö. Blev (äntligen) en touch-telefon får väll se hur många månader de tar innan jag kan använda den. Ska även på ny hundutställning nu i helgen, ska verkligen bli roligt :)
 
Har även träffat en an de nya grannarna och han verkar social, vilket alltid är ett bra tecken. Har dessutom lovat Jessica ngt extra nästa fredag då vi firar 6 månader, får se vad jag kan fixa ihop.
 
Nu väntar sängen för att bege mig till syon igen tidigt imorgon. Jobbar fortfarande på att snickra ihop något inför hösten. Har en händelserik vecka framför mig så när syon är avklarad imorgon blir de till att slappa ordentligt :)
 
/Mana

5 Augusti

Tjo bloggis
Så var de söndag igen, för min del innebär de en tur till Eslöv nu under dagen följt av en middag hos mina föräldrars grannar. Ska bli skönt att komma iväg. Har kämpat med en förkylning i två veckor nu och de verkar inte bli bättre. Har fortfarande hemsk hosta. Imorgon får jag även besked ifrån högskolan men jag har inte allt för stora förhoppningar, ser mörkt ut. Så istället blir de gissningsvis en träff med syon på tisdag för att lirka fram vad jag ska spendera hösten med.
 
Fick även ett besked från nhl under veckan och mkt tyder på ännu en lockout, så de kommer dröja evigheter innan nästa hockeymatch börjar, hemskt tråkigt.
 
För att övergå till mer positiva områden kan jag bara konstatera att sen förra året (4 augusti) Har de verkligen blitt precis som jag hoppades, rebirth. Har haft ett underbart år och nu när nya grannar än en gång nalkas känns de ännu roligare. Korridorslivet har verkligen sina fördelar. Kan ju bara hoppas att detta året kan bjuda på liknande framgångar som förra hösten.
 
Till sist har jag av okänd anledning fastnat för en annorlunda nättidning kallad "realisten" Mkt av deras grejer känns vinklat men ändå på ett roligt vis. Har handlat mkt om OS på sista tiden men hittade en väldigt rolig artikel om "vårt ansvar mot evolutionen" Som handlade om fördelar med att hitta sin kärlek nära sig själv. Mikael Skillt skriver:
 
"Se er omkring, vi har världens vackraste män och kvinnor. De har det varmaste hjärta du kan tänka dig och ett arv som är unikt. Ingenstans i hela världen finns just såna som vi. Så var inte rädd, ta en chans och hitta kärleken i en nordbo. Endast då har du fullgjort en del av din plikt mot evolutionen."
 
Han menar på precis som att vi ska bevara växtmiljöer och djurarter är de viktigt att bevara de olika kulturerna och folkgrupperna hos människan. Artikeln fokuserar på skandinavien men han påstår att desamma gäller på vilket land som helst. De ger helt klart en tankeställare iaf och de människor, precis som mig själv som har "letat" efter "endast" svenskar kanske kan få en förståelse om varför. Precis som de mesta annat finns de säkert ett djupare ursprung i våra gener. Bara de faktum att vi vill hitta en partner har ju garanterat ett djupare ursprung.

Hela artikeln finns på:
http://www.realisten.se/2012/06/24/vart-ansvar-mot-evolutionen/
 
Ihopp om positiva förändringar i skolan och i korridoren de kommande veckorna beger jag mig nu mot stationen.
 
P.S bloggen kladda precis och gav mig denna annorlunda bild, var tvungen att dela med mig:
 
http://imageshack.us/photo/my-images/685/16867279.png/
 
/Mana

RSS 2.0