31 December

Tjo Bloggis
Är nyligen hemkommen efter en väldigt bra utekväll, de känns härligt att faktiskt kunna säga de då jag inte upplever de speciellt ofta. Turen bar iväg redan vid 10 tiden till bånken och väl på bånken fanns där en riktig amatör sångare med gitarr, som spelade vad publiken ville. Detta är underbart då man slipper de typiska techno dunket. Efter att ha hört bla gyllene tider och stand by me var kvällen igång på riktigt. Som inte detta skulle räcka lyckas ogge och jag hooka ett set med 8 tjejer och få hela bordet att skratta glatt. Trist nog var tjejerna 93or vilket tyvärr inte funkar för mig. Kvällen fortsatte sedan med att et skulle lära mig dansa på ett vettigare sätt, detta är dock näst intill omöjligt :P

Slutligen begav ogge och jag mig hem och kvällen slutade väldigt bra och de hela var väldigt roligt. Nu blir de till att sova en stund innan förberedelsen inför nyår och nyårsmiddagen går av staplen imorgon. Flyers har även en legendary match imorgon med stjärnorna från 70-talet som gör comeback en match hade väldigt gärna sätt den live men matchen börjar inte förens vid 9 på kvällen vilket är alldeles för sent. Får tanka ner den istället.

Ihopp om att nästa år kan vara lika socialt givande som hösten har varit tackar jag för mig för detta året.

/Mana "The Stuff of Which Magic is Formed"

Årets sista utgång

Tjo Bloggis
Året närmar sig sitt slut snabbt som attan nu och med en sista utgångsnatt är de väll hög tid att ännu en gång faktiskt våga satsa.

Kvällens mål precis som alla andra utgångar att komma hem med en känsla att kvällen var rolig, sen hur mkt ragg jag faktiskt orkar med lär jag ju märka. Vill iaf ge järnet ikväll året börjar ändå om imorgon så har inget att förlora.

Till min hjälp har jag ogge, julia, jimmy och et :)

/Mana

Gott Nytt År Bloggis

Tjo Bloggis
Nu återstår de endast ynka timmar på 2011 har tänkt summera året, dock får detta vänta 2 dagar. Istället ska dagens inlägg handla om den tiden som jag nu har spenderat i Lund. Åkte för hela 8 dagar sen och komiskt nog är detta den längsta sammanhängande period jag varit i Lund sen jag flyttade. Den var väldigt skönt att fira jul, äta god mat och kämpa med nyupptäkta kingdom hearts. Sen var de väldigt skönt att komma bort från vardagen i Kstad och tänka framåt. Mina planer för våren kändes ännu klarare av att komma bort ett tag och jag känner att jag inte orkar en skoltermin till. Efter 4 år på högskolan och ett löjligt studielån var de kanske inte bästa sättet att komma fram till att jag inte trivs här, men alla vägar är inte lätta. Har träffat oändligt mkt folk och mognat till ordentligt som person sen jag första gången tog sjuans buss mot högskolan. De känns utan tvekan som ett annat liv första gången jag gick på rundvandring här i kstad.

Istället blickar jag framåt mot drömmarna och hoppet att få jobba ihop med hundar är något jag verkligen lever för. Än så länge är våren osäker men jag tar ett steg i taget och hoppas att kontakterna kan ge resultat. Tänk så skönt de hade varit att få fullständig koll över dagarna igen, mer struktur i vardagen behöver jag fortfarande.

Med nyår uppkommande imorgon finns de dock ett sista moment att slutföra på året, morgondagen bjuder förhoppningsvis på en härlig middag med de nyfunna vännerna här i Kristianstad. Ska bli väldigt trevligt och precis som under nyår 2007 är detta en chans att samla tankarna och blicka framåt mot de som väntar. Med ordentlig fokus och en gnutta tur hoppas jag inerligt att hitta kärleken under 2012, detta känns som den viktigaste biten i mitt liv och har gjort de under stora delen av året som gått. Som hängiven hockey-fantast vet jag att "du gör inte mål på de skott du inte tar" Vilket kan tolkas i stil med att om du inte försöker kommer du inte lyckas, speciellt inte som hetero sexuell man. Somliga tror att kärleken hittar en själv när den är menad att göra de, medans jag tror stenhårt på att jag måste ligga i för att någonsin hitta rätt igen.

Jäkla kvinnor bloggis, sen evolutionens början har de krävts att folk hittar varandra, borde de då inte miljoner år senare vara gjort på ett sätt så att de blir så enkelt så möjligt? Sexuell selektion förblir även 2012 ett av livets absolut största mysterier. Trots många år av erfarenhet bakom mig kan jag fortfarande fråga mig, vad sjutton skapar attraktion hos en kvinna? Svaret i sig är minst lika komplicerat som frågan, något jag är övertygad om är dock att den som inte försöker kommer heller aldrig lyckas. Sen känns de rätt ibland och för att hitta en prins lr såklart en prinssesa måste man kyssa många grodor. Så frågan är om jag ska satsa på långbensgroda eller lövgroda under året som kommer? Känner instinktivt att långbensgrodan är mer min grej, men då måste jag börja söka lyckan i blekinge oxå.

Nähä du bloggis känns som jag bara svammlar en massa nu de e bara å ta djupa andetag och fortsätta en evig resa mot den ultimata jag:et, väntar med spänning på alla fantastiska kvinnor jag kommer träffa på under 2012.

Ihopp om att någon är den rätta, såklart.

"Sara Perche Ti Amo"

/Mana

20 December

Tjo Bloggis
Jag är förälskad igen bloggis, dock inte i en ny tjej utan i en dokumentär. Ämnet är väll ganska givet? De handlar om den väldigt omtalade 70-tals flyers filmen som släpptes förra året. Jag hade tills imorse inte sätt den då den inte kunnats hittas på piratebay. Av en slump la min nyfunna norrländska flyers vänn upp en länk till youtube med hela filmen. Jag tror aldrig jag känt mig så rörd av att se en dokumentär innan, de var magiskt. Budskapet i slutet var uppenbart "we are loved in one part of the world and hated everywhere else" Något som fortfarande passar in väldigt bra haha. Anatar att de krävs ett speciellt sinne för att ens våga vara en stolt flyers supporter. Inte undra på att fansen vinner priser som ligans bästa fans om och om igen.

Annars då? Jo Kornelia skickade faktiskt under kvällen igår och jag fick en uppdatering, tråkigt nog ignorerade hon min förfrågan om facebook och sa att hon inte skulle vara inloggad mer förens efter nyår, trist hade hoppats på att hinna med att ses en sväng. Men men med ett nytt år kommer även nytt hopp jag hoppas kunna ta ett steg vidare i livets tidvis oändliga flöde. Har mkt att bevisa för mig själv de kommande året, för första gången sen skiftet 2008/2009 behöver jag dock inte börja året alldeles ensam, vännerna och deras inflytande höjer glädjen otroligt mkt. Denna höst kommer utan tvekan bli en termin jag kommer se tillbaka på många år framåt, likt våren 2009 kommer jag för alltid ha väldigt fina minnen från tiden som passerat. Gårdagen bjöd på spontan inbjudan till julbord hos julia och detta är bara en av de fantastiska evangemang som hösten bjudit på. Avslutar med den odödliga legenden och samtidigt den föreviga hjälten Bernie Parent:

"I'm a firm believer that in life, if you're happy then happy things will happen for you."--Bernie Parent

Och visst tusan har han rätt? <3

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

19 December

Tjo Bloggis
Nu är de mindre än 4 dagar kvar innan jag beger mig på juläventyr i lund. De känns konstigt att de redan gått ett år sen sist, detta året blir oxå första året på 3 år jag spenderar julen ensam. Detta känns lite trist men de får helt enkelt gå. Ska bli enormt skönt att komma ifrån kristianstad en vecka iaf, känns som jag inte varit ledig på evigheter, sommarkursen har verkligen satt sina spår.

Annars då? Har fortsatt prata med Angelica i stort sätt varje dag sen sist och de är kul att de kommit igång igen, kanske kan vi uppnå de vi hade sist? Kontakten med Julia har även ökat den senaste veckan och de känns oxå väldigt roligt, hoppas på att fira nyår tillsammans med henne men tyvärr brukar hon inte vara så duktig på å stå vid de vi bestämmt så får se hur de slutar.

Råkade snubbla och trampa sönder min mic häromdagen och nu kämpar vännerna hårt för att få mig att kommunicera med dom i vent igen :) Känns underbart och vara så efterlängtad :D Ska se till å träffa petter en dag iaf innan han flyttar i januari det känns som min kontakt med honom har funnits där väldigt längre och jag antar att han känner de ännu tydligare. De är kul när man kan hålla kontakten med någon i så många år och fortfarande trivas lika bra ihop.

Till sist får jag väll tyvärr nämna att kärleken inte har gjort ngn framsteg väntar sen 5 dar tillbaka fortfarande på ett svar, frågan är om jag kommer få de lr om hon har gett upp? Får ta nya tag efter nyår ifall de visar sig att de tagit slut redan.

Nu ska jag spela en runda lol för att sedan runt 7 tiden tillbringa en stund i chatten och chilla sönder innan sängen väntar extra tidigt ikväll.

/Mana

14 December

Tjo Bloggis
Hade precis ett spännande samtal och jag mötte utan tvekan dagens överraskning, ligger och sover när plötsligt telefonen ringer och upptäcker när jag svarar att de är Angelica. Trodde först jag dröme men uppenbarligen inte. De känns som oändligt mkt tid har passerat sedan jag senast träffade henne och de senaste 2 åren har utan tvekan ändrat mitt sätt och den jag är. Efter allt som har hänt sen dess känns de kul att kunna börja om igen. Och utan tvekan känner hon att de är värt ett försök oxå, kul :)

Livet i övrigt glider på i sin takt och hoppet om ledighet närmar sig raskt. Dagen idag har bjudit på diskussioner om paradisfågel, en fågel som skapar ett så städat bo som möjligt för att honan ska välja just dom. Låter lite som ngn som bor här i korridoren :) Inte ens fåglarna klarar sig ifrån pedanta kvinnor :P

Hockeyn i sin tur bjöd på sjätte raka vinsten igår, giroux status blev även uppdaterad dock tråkigt nog till de sämre. Verkar som han kommer missa över 15 matcher och den uppenbara Art Trophy vinnaren verkar få ge sig pga skada. Urtråkigt :(

Kärleken är för närvarande fortfarande oförändrad självklart fortsätter jag kämpa och leta vidare, med över 4 miljoner kvinnor måste de kännas rätt med någon. På tal om kärlek såg vi en jätte mysig film häromdagen "groundhog day" som handlade om en förälskad kille som fick återuppleva samma dag om och om igen tills han lyckades fånga den kvinna han ville. Filmen påminner om "99 first dates" som jag en gång i tiden nämt här i dig bloggis. Jag som är hopplös rommantiker och tokig i urgulliga slut kunde inte låta bli att le lite extra. Någon dag bloggis ska jag hitta den där speciella som är värd att ge allt för.

Fredagen som kommer nu bjuder på klimax och säsongsavslutning på Kåren, självklart ska jag dit med de vanliga gänget och även om jag utan tvekan har insett att jag inte vill dra med ngn hem fick jag en tydligare inblick i ogges liv häromdagen, och insåg att vi tänker i samma banor. Och ett telefonnummer borde jag utan problem kunna fixa fram tror de kan vara nyttigt att hitta någon på de "riktiga" sättet igen. De skadar inte att prova iaf.

Till sist måste jag nämna lite nyttigheter håller på å tvätta ordentligt ikväll och med en klippning innan fredag kan jag nog se riktigt hyfsad ut, håret och skäggväxten börjar bli allt för wookie lik för tillfället, frågan är bara var jag ska våga på att klippa mig när min vanliga frisör är mamma ledig?

De var allt för nuet ska återgå till livet!

/Mana

Moves like Jagr :)

Tjo Bloggis
Gårdagen blev bättre än vad morgonen kändes och bjöd på tidig morgonpromenad, hemmagjord risgröt, utgång på grand och vinst i hockeyn, härligt. Dessutom träffade jag en av julias vänner ifrån Blekinge. Utgången blev sisådär de var kul att komma iväg även om jag inte längre är en uteställs människa. Jag undrar lite när denna biten försvann ifrån mig? Men svaret är självklart väldigt enkelt, de var helt enkelt kalles förtjänst att jag någonsin trivdes på uteställen. Den självkänsla förhöjning han uppnådde på alla inblandade fick allting att verka super roligt. Du får komma förbi en sväng i Februari när du e hemma igen kalle, saknar dig som fan här i kstad.
Dock blev de en svängs dansande igår och sprang även på en super glad et, härligt att hon alltid är så euntusiastisk över att ses :)

Kvällen slutade dock ganska tidigt och jag begav mig hem för att njuta av hockey, matchen slutade 5-2 och Jagr visade än en gång framfötterna. Tråkigt nog lämnade giroux matchen efter 2 perioder och håller andan just nu om att han inte blev skadad allvarligt.

Annat nytt idag? Har börjat inse att de är fler än jag som har kärleksbekymmer behöver bara kolla på egna korridoren för att inse den något dolda rivaliteten, jag älskar tjejkompisar men när detta påverkar en grupp känns de sisådär, jag hoppas dom kan lösa de på bästa sätt. Min egna kärleksfront är mer eller mindre oförändrad jag kämpar på med en eslövstjej som bara verkar vara inloggad en gång i veckan, ska försöka fixa hennes facebook nästa gång hon svarar. Komiskt nog skriver jag fortfarande även flitigt till lisa, trodde de skulle sluta, kanske fick hon inte till de med den andra killen? Hon är trevlig iaf och föreslår hon att träffas någon dag när jag är i lund kommer jag inte säga nej, de känns tveksamt dock :)

Nåväll idag är de Söndag och jag har massvis med tvätt att fixa. kanske kommer eftermiddagen även spenderas med Julia de är svårt att veta med henne om hon faktiskt dyker upp.

Dedikerar veckan till Jagr med följande parodi av "moves like jagger", Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=AjWUM6pwcgU

10 December

Tjo Bloggis
"Somliga dagar går allt på sne
försöka med något är ingen idé
Man glömmer och tappar blir sist och sämst
man ramlar på gården och slår sig hemskt
Nu hoppas jag, på en somlig dag"

Känns lite så idag bloggis, försökte lägga mig "tidigt" inatt men vaknade helt genom deppig, av okänd anledning. Är detta en förvarning om att denna dag verkligen kommer gå på sne, lr är de bara mitt morgonhumör som spökar? Oavsett vilket är känslan mindre härlig och jag kan väll bara försöka somna om och se vad dagen har att erbjuda.

/Mana

9 December

Tjo bloggis
Nu är de nästan bara två veckor kvar till jul, tänk vad tiden ångar på. Lagom till detta har jag glada nyheter, helt oväntat snubblade jag över en ny flyers-fan igår, som för första gången även var kvinna. Dock bodde hon väldigt långt här ifrån och var förlovad, men de är ett tecken på att kämpa vidare iaf :) Så länge man försöker och uttnytjar sina möjligheter borde kärleksbekymmerna slutligen lösa sig. Detta visade sig inte minst idag då jag har råkat stöta på en tjej ifrån eslöv, givetvis är de för tidigt att säga ngt då vi precis börjat prata, men glad och trevlig är hon iaf vilket alltid är en början.

Natten bjöd även på första vinsten för säsongen över penguins och precis som förra året ledde detta till ny tabell-etta :D 1-0 målet var något av de mest udda jag någonsin skådat i mina 12 år av nhl. Ska leta upp en länk och ladda upp nedan.

Helgen börjar även nu och ska strax in till stan en sväng med rickard och danne, känns lite fel att vara på systemet varje fredag numera som en riktig fjortis haha. Nåväl njuter av sällskapet och förväntingarna över kvällen, då e de värt att bege sig till systemet en sväng, om inte annat får jag nya hannah montanna cider :)

Slutligen hittas målet här, tyvärr hittade jag ingen länk med bara målet men kolla de första 15-30 sekunderna. Inte något man ser varje dag :)

http://video.nhl.com/videocenter/console?hlg=20112012,2,409&fr=false

/Mana

7 December

Tjo Bloggis
December ångar framåt och häromdagen kom de snö för första gången på säsongen. Den han smälta inom 3 minuter igen men de är en början iaf :)

Veckan har varit sådär än så länge, har inte fått ordning på sovandet och vaknar sen eftermiddag istället för på morgonen, känns jätte trist men lyckas inte få ro på kvällarna. De känns som jag har för höga krav på fel ställen för tillfället och istället för att oroa mig över de som går att påverka oroar jag mig istället för kärlek och grejer som inte går att påverka. Detta leder till precis som förra vintern att orken och lusten att leva försvinner. Jag kan inte längre skylla på avsaknad av vänner nu jag har en hel drös härliga vänner här i kstad, så var sitter de stora bekymmret? Danska undersökningar visar att danskarna är några av världens lyckligaste människor och i sin tur visar samma undersökning att ett aktivt sexliv och uppskattning från en partner överlägset toppar listen över vad dom blir lyckliga av. Självklart är detta en grej jag saknar oerhört mkt men kan de verkligen sänka allt annat? De känns som jag kämpar för hårt med denna biten just nu, men samtidigt tror jag att jag måste fortsätta kämpa för att inte en dag vakna upp som 30-årig singel. Känns som jag har 25 årskris just nu, finns de ens ngt som heter de?

De usla resultaten med datingen fortsätter kanske är de tid att ta ett steg extra och ta hjälp av en kvinna? kvinnor borde väll veta vad andra kvinnor vill ha i en kille? De borde ju vara relativt samma saker. Ibland önskar jag att jag kunde prova på att vara kvinna en vecka eller två för att uppnå en bättre förståelse, ibland är dom bara så jäkla svåra att förstå sig på. Vad vill kvinnor ha bloggis? De känns som en hopplös fråga som aldrig kommer få ett fullständigt svar.

Jaja har väll gnällt färdigt på kvinnor för kvällen, tankarna vandrar istället över till sommaren 2009 och filmen superbad samt uttrycket MPS. Skrattar för mig själv när jag tänker på detta och kanske är de just de som är bekymmret? Konsten att behandla ngn man tycker om likadant som sina vänner är dock inte enkelt. De blir gärna de här extra vilket i sin tur bara blir oattraktivt. Jösses bloggis attraktion förblir även den en olöst och konstig fråga. Jag ger mig inte dock, de måste finnas fler tjejer där ute som föredrar att gifta sig med en "nice guy" än en riktig värsting. Hur skulle annars dessa gener finnas kvar efter så många miljoner år?

Som avslutning bjuder jag på en sång som betyder mkt för en fiktionell karaktär och även med tiden när budskapet har förtståtts kan betyda något för även dig och mig.

http://www.youtube.com/watch?v=Ye7BGnlTZmQ

"Voice's from the past joining yours and mine, adding the layers of harmony"
<3

/Mana

5 December

Tjo Bloggis
Så är de slutligen december igen, årets sista försök att få oss att inse att året ändå har varit bra. Kan inte låte bli att le lite när jag tänker på året som har varit. Drömmen om att bli väckt på morgonen har ju slagit in iaf även om de inte riktigt blivit som jag hoppades. Årets viktigaste två händelser är iaf utan tvekan framgången att ta mig vidare ur de gamla och faktiskt hitta modet och styrkan att träffa någon annan, vilket hände ett flertal gånger. Suget att hitta ngn kom utan tvekan tillbaka, vilket jag antar är en positiv grej. Sen har ju korridoren vaknat igen vilket är super härligt. Hoppas att nästa år kan börja i stil med hur detta slutade.

Nåväl 3 veckor kvar ännu och dagen idag har redan bjudit på sin intressanta bit. Oskar och jag var precis på internationell "middag" på högskolan och käkade grejer jag aldrig tidigare sätt. Ibland var detta en bra grej dock när mkt av maten faktiskt var god.

Datinglivet fortsätter framåt ihopp om att uppnå nya reslutat prova jag på dating asidan som madde tipsade om. Dessutom erbjöd madde en "modellbild" ngt jag inte hunnit utnyttja ännu. De kan dock säkert behövas en förändring då resultatet på sistone har varit uselt. Kanske är jag för på och för tydlig om vad jag söker vilket skrämmer de som inte är lika säkra? Kvinnor brukar ju föredra när ngt bara "råkade" hända än att ha hela sanningen från början. Konstigt släkte de där. Så en viss omskrivning och en ny bild hade nog inte skadat. De blir dock ett senare bekymmer i veckan.

Dagens bekymmer får istället handla om en okej dygnsrytm igen istället för att gå upp runt 4. Del 2 av kursen börjar på onsdag och jag känner att jag måste bättra mig på närvaron av föreläsningar för att inte helt gå under i de stressiga december.

/Mana

RSS 2.0