2018-01-15

Tjo bloggis
Nu har halva Januari redan gått. På veckorna som varit har jag varit på tre dejter med en tjej från Lund. Det hela var nog mer bara ett test om hur det kändes och på tredje träffen var vi väldigt överens om att inte ses mer. Hon avslutade det på ett snyggt sätt, då vi fikade och pratade om hur de kändes, istället för att inte bara höra av sig eller ta det på sms, uppskattat.
Annars i Januari har jag haft gamla vänner på besök som har övernattat här. Jag letar lite halvt efter en ny date, men känner att kraven är höga. Helst vill jag träffa någon som har hundintresse, ishockeyintresse och spelintresse. Kanske är 2/3 bra nog. Har provat Tinder och en hemsida som heter Mazily, då är nog det andra alternativet mer lovande.
 
På jobbet fortsätter höstens irritationsmoment, även om det större delen av tiden fungerar bra. Jag tycker fortfarande dagarna där är roliga. Veckan som varit var barnens första skolvecka tillbaka och det var roligt att träffa både barn och lärare igen.
 
Nu i veckan har jag bjudit på middag innan jag om några dagar ska bli bjuden på middag igen. Har blivit en trevlig tradition som jag hoppas ska hålla i sig. Att spendera tid flera ggr i veckan med småbarn ökar om ngt lusten att få egna barn ännu mer. Likaså längtan om familj. Samtidigt är jag lite kluven i frågan och känner viss rädsla inför ett sånt liv. Jag trivs ändå så pass bra att bo själv och kunna göra som jag vill.Ändå känner jag en enorm saknad av en varm kropp. Och en hund. Känner även att Sverige i sig kanske inte är där jag alltid vill bo, jag längtar efter snö, kyla och en stad eller ett land där ishockey är mer uppskattat. Ett avbrott i tex Vanccouver eller Toronto hade varit härligt. Att komma bort och se något nytt.
 
Som avslutning idag vill jag tillängna hela året 2017 till Chester Bennington och önskar hela hans familj och samtliga vänner ett bra 2018.
https://www.youtube.com/watch?v=Tm8LGxTLtQk
 
/Mana

2018-01-05

Tjo Bloggis
Jullovets sista dag idag, ja inte för jag har haft något jullov men sista jobbdagen innan skolan börjar igen. Veckan som varit har varit väldigt intensiv med många barn. Men nog om jobbet, under natten spelade Sverige semifinal Mot USA och levererade storslaget. Sveriges nya superstjärna Rasmus Dahlin har fått en chans att visa vad han kan under turneringen. Med otroligt mkt tur kanske flyers kan välja honom i Juni, vem vet. Inatt väntar match mot Kanada fram till fem på morgonen. Kommer vara trött imorgon.
 
Dagens utmaning innan ishockeyn börjar blir att få upp tavlorna på plats. Behöver ha fixat och fint här tills på söndag. Ska ta med en till jobb och exprimentera lite.
 
Annars rullar livet på, har börjat titta på breaking bad om kvällarna, skönt att soffan kommer till användning :)
Nu börjar det bli dags att ta mig långa vägen till jobbet, precis lagom att börja klockan 11 :)
 
https://www.expressen.se/tv/sport/hockey/sverige-till-final-efter-jattedrama--se-malen-har/
 
/Mana

2018-01-01

Tjo Bloggis
Gott nytt år på dig :)
Jag är precis hemkommen efter en alldeles lagom "nyårsfest". Med mat, trevligt sällskap och tomtebloss.
Sista veckan på 2017 blev kanske årets bästa. Jag har hunnit med två övernattningar med gamla vänner, pubb och mkt ishockey. Som avslutning fick jag spendera årets sista timmar med två riktigt bra vänner som har stöttat mig mycket, speciellt nu under hösten. Tack för att ni finns <3
 
Nu när året är slut tittar jag tillbaka på 2017 och letar de bästa händelserna under året.
Det som fastnar är speciellt tre händelser.
Den första är jobbet och relationen med arbetslaget. Även om hösten har varit hård och stundtals kämpig har mitt älskade arbetslag alltid funnits där för mig. Tillsammans har vi hjälpts åt alla tider på dygnet för att skapa ett sammansvetsat team som alltid har levererat. Heja oss :)
 
Den andra händelsen är den tighta relation jag fått med en kollega och hans fru. Även om jag trivdes bra med honom redan under 2016 har relationen ökat ordentligt och vi är nu nära vänner. Härligt.
 
Den sista händelsen jag kommer komma ihåg från året är födelsedagsfirandet och helgen jag fyllde 31. Hela den veckan var viktigt för mig men just den helgen var extra bra.
 
Sen är det såklart fler bra saker som har hänt, är tacksam för de personer jag haft vid min sida och det många positiva saker som har hänt.
Slutligen blickar jag mot 2018.
Vad händer nu? Skönt med ett nytt år och nya krafttag. Kan lämna det som varit bakom mig på ett annat sätt nu när det är ett nytt år. Ser fram emot nya utmaningar på jobb och nya bekantskaper.
 
Tills nästa gång bloggis :)
 
/Mana

RSS 2.0