30 Oktober

Tjo bloggis
Idag blev de ny träff med lisa, vinst i ishockeyn samt sällskapsspel i korridoren. Med andra ord en lång härlig dag :)

Dagen började med en tur till stan för att träffa lisa, vi promenixa sedan bort till ica och handlade vad som behövdes för att laga lasange. I väntan på att köttfärsen sedan skulle tina hade vi långa diskussioner om bla ekologi, fåglar, inlärt betende hos djur samt människor. När sedan köttfärsen äntligen var tinad hjälptes vi åt att laga maten. Sen när den biten var klar såg vi "hitta nemo" och pratade lite till för att sedan avsluta kvällen med en ny promenix in till stan. Nästa vecka ska jag till lund och de verkade hyfsat hoppfullt om att ses igen på lördagen. Väldigt roligt :)

Kvällen fortsatte sedan med ett par runder kortspel och blev sedan en talisman runda för första gången på evigheter. Avslutningsvis har klockan precis ställts om och flyers vann första matchen på ett tag med 5-1. Nu ska jag dra mig mot sängen och eventuellt ge mig på en sväng final fantasy och försöka ta mig ur jäkla desert palace.

/Mana

28 Oktober

Efter en intressant vecka med timmar både i final fantasy och i bibblan samt ett seminarium är de nu äntligen helg :) Har städat som tokig idag så nu är rummet rent och fint igen. Kvällen har spenderats hos et med geni och kortspel. Morgondagen bjuder sedan på en ny tur till stan, lasange lagning och ny träff med lisa, super spännande :)

Under dagens städning snubbla jag över den pedagogik jag läste under hösten 2007 och hittade följande notering i min antekningsbok:
"Till en lösning kommer man bara genom att man ser bort från termernas en gång givna betydelse och genom att se förhållandena i ett annat perspektiv och där igenom i ett nytt ljus".
De hela låter vist och bra, men inte tusan har jag en gång skrivit de dära? Jag tänker en hel del på min tid här i kristianstad och på alla underbara personer jag träffat på min resa här, resan har varit lång och om inget annat har jag växt mkt under denna tiden. Även om mitt sinne inte är speciellt pedagosikt lagt i dagsläget ser mina drömmar väldigt annorlunda ut. Tiden förändrar mkt och om ngt står klart 2011 mer än de gjorde de 2007 är att man måste ta vara på de bra stunderna man har tillsammans, helt plötsligt finns de inte där längre.

Så för att klara vardagsbestyren känns de som de pedagogiska visdomsorden jag kan dela med mig av idag är att helt enkelt leva livet och verkligen njuta av den härliga tiden man kan spendera med andra personer. Idag har helt klart varit en sådan dag och förhoppningen ligger fortfarande i att morgondagen kan bli lika dan.

När dagarna sedan är slut så finns de ju alltid annat att skratta åt, minnena finns där alltid och jag upplever de som väldigt viktigt att både skapa och återuppleva sina minnen för en bekräftelse till sig själv i en värld som inte alltid är så lätt.

/Mana

22 Oktober

Tjo Bloggis
Vet att mitt förra inlägg sist slutade tvärt, de var tanken att skriva vidare under veckan men så har de inte blivit än så länge iaf. Gårdagen spanns just samma tanke vidare och jag insåg än en gång hur mkt jag förändrats sen 2008, kanske är jag vuxen ändå? Jag skulle gärna utveckla detta men de får precis som sist vänta tills ett annat tillfälle. Har tenta om en halvtimme och följer den väl mallen ifrån övningstentan kommer de gå bra, tyvärr kan jag inte mkt annat så gör den de inte kan de bli ordentliga problem.

Nåja, över till ngt annat roligare än en tenta så här på lördagen, veckan har förutom plugg bidragit med en del intressanta händelser. Har gett mig på utmaningen att spela igenom ff9 på lvl 1 och komiskt nog klarat mig bra än så länge. Dessutom har bekant skapen med kstad vännerna bättras på ännu ett steg, härligt :)
Men de kanske roligaste av allt som denna veckan hade planerat för mig är att jag ska träffa lisa igen en sväng nästa helg, när var jag senast på en andra date? För den läsaren med gott minne, lr ordentligt tålamod hittas de här i dig bloggis, senaste gången var 9 Augusti 2009! Svårt att tro, var har de 26 månaderna blivit av? Jag hoppas att de blir lika bra som förra gången, kanske ska jag ladda ner wallander? hahaha. De hade varit enormt komiskt om de blev wallander igen, men man ska ju va konservatist, de som en gång funkat brukar fungera igen, "if u do the same, the same thing will happen". Detta är ngt jag tror väldigt mkt på, ödet har en känsla för ironi och gillar att upprepa grejer. Så vem vet? Kanske blir de wallander ytterligare en gång, de börjar nästan kännas som min kärleksfilm :)
Givetvis är de inte samma sak utan johanna sällström, må hon för evigt vila i frid. Dock går de fortfarande att minnas henne genom de filmer hon faktiskt medverkade i, dessa var dessutom de bästa.

Nåväl ska inte spinna iväg på helgen allt för mkt, har trots allt en tenta att fixa idag och sen två labb rapporter att fixa i veckan innan de är filmdags. Börjar bli dags att ge sig av, helt klart tid för en sista sång innan allvaret börjar. Wish me luck bloggis!

Slager är oslagbart så här på morgonen för att skapa ett bra tenta humör :)
http://www.youtube.com/watch?v=cWtOeTwi6ds

/Mana

18 Oktober

Tjo Bloggis
Idag har varit en spännande dag fick nyligen en fråga om hur jag var när jag var 22 och hur jag har förändras, men låt oss inte förhasta oss, utan istället börja ifrån början.

Dagen började med en glatt sovmorgon från rea-tantens föreläsning och fick sedan ett mindre härligt uppvaknande. Sedan har dagen haft full speed med allt ifrån badhuskorts undersökning till restaurang och bio.
Dessutom har jag fixat cyklen, tvättat samt pratat med csn, försäkringskassan och hunnit få tenta ångest samt pluggat. Puh vilken dag. Dagens mest intressanta händelse och resterande delen av detta inlägg började dock när de flesta av dessa delar var klara. Det var bara biobesöket som återstog. Så vid åtta tiden traskade daniel och jag in till stan för och träffa alex och julia och se "crazy stupid love". Tyvärr hade jag förutfattade meningar om filmen bara genom titlen, men en romantisk komedi har aldrig varit så rolig.
Filmens budskap och menig var ganska enkel, kärleken har inga begränsningar även om de inte alltid går som man vill.

Efter filmen blev de givetvis en hel del snack och utan tvekan kommer detta byggas på under veckan. Daniel och jag har väldigt lika värderingar även om jag har annat synsätt på dom. De finns väldigt lite jag inte skulle våga säga när de kommer till både kvinnor och sex. Detta krockar lite med daniels sätt men ger ändå en del goda skratt :)
Julia i sin tur delar verkligen med sig av sina kvinnliga tankar, ngt jag under många år har tyckt om att höra och försöka förstå (så gott de går). De är intressant men kvinnors syn på männ, jag säger inte att dom har fel eller rätt då känslor sällan är rätt lr fel men de är klart intressant. Vilket gör konversationer med såna tjejer väldigt intressanta.

Efter de tjejer jag har kommit nära och faktiskt tagit tid å lyssna på möter jag liknande problem, hur vet en tjej om en kille är intresserad av dom? Ibörjan när jag stötte på detta tyckte jag de lät konstigt, de märks väll ändå på killen? eller? Om vi backar och tar de motsatt hur vet en kille om en tjej e intresserad? Här finns mängder av tips och mängder av grejer att leta efter och en enorm marknad baserat på hur de märks och hur man går till väga. Så visst finns de likadant för tjejer? Man vet väll liksom bara? Detta ska helt klart få en uppföljning då jag finner detta väldigt intressant. I slutändan tror jag en av parterna måste våga ta steget att vara ärliga och våga riskera spänningen genom att erkänna hur dom känner.
Kom och tänka på en underbart rolig film med namnet "sex drive", jo jag vet hur de låter och stora delar av filmen har meningslös college humor. Men slutklämmen på filmen är att huvudskådespelaren möter sin tjej och uttrycker coolt "why don't u say it?" tjejen svarar sedan "why don't u?" Så killen säger coolt "okay i will" "you love me". De hela är effekt fullt och charmigt, visst de är en film men den visar min poäng. Våga vara tydlig tidigt, funkar de inte blir du inte lika sårad som du hade blitt om du inte är tydlig tidigt. Varför vill du älska ngn som aldrig älskat dig?

De känns som jag flöt ifrån ämnet en bit här, jag lyckades sväva ut en bit som jag gör ibland och jag vet att du älskar mig för de bloggis då du blir fyllig och fin av de :)
Skämt å sido kvällens största fråga och laddade samtalsämne blev ändå hur jag förändrats under de gånga tre åren. Vi nämde de kort och kommer förmodligen följa upp de under veckan.

Så jag frågar mig själv nu, hur har jag förändrats sen 2008?

/Mana

15 Oktober

Tjo Bloggis
Har haft en intressant dag idag, först och främst blev de återhämtning ifrån festen igår, sen eftermiddagen bjöd på dagens bästa inslag. Som jag nämde igår var de date dags idag och vi började i lätt skala med kaffe och småprat på espresso house i lund. Sedan var de självklart dags för den obligatoriska promenaden :) Trivs tjejerna inte med att gå är de inget för mig men de funka hur bra som helst denna gången. De hela kändes väldigt kul och vi får se vad framtiden har att bjuda på. Kunde inte låta bli att råd fråga google på skämt när jag nu kom hem och resultatet blev faktiskt bra :P

"Vattuman och våg: Mellan dessa två stjärntecken kan det uppstå en rolig och spännande relation. Båda två är utåtriktade och älskar det sociala livet och de kan kombinera sina vänskapskretsar mycket bra. Vattumannen tycker att vågen är sexig och spännande eftersom han/hon besitter så mycket värme. Den enda punkt där de inte förstår varandra är att vattumannen kan tycka vågen bryr sig alltför mycket om vad andra tycker."

"vågen är sexig och spännande eftersom han besitter så mycket värme" <3 De gjorde utan tvekan min kväll komplett haha.

Skämt å sido har ingen koll på när vi ska ses igen men jag ska ner till lund om tre veckor får se om jag hinner med en sväng till innan dess. Resterande biten av kvällen ska om jag orkar spenderas med hockey och i annat fall ska jag sova då dagen har varit väldigt lång :)

/Mana

14 Oktober

Tjo bloggis!
Har precis avslutat en två dagars labb och ska nu njuta av en förhoppnigsvis inte allt för galen fest då jag ska upp tidigt imorgon, då jag åker till lund. I Lund ska jag på årets tredje date och hoppas det är mer givande än de andra två har varit. Om inte annat känner jag mig mer redo denna gången och vi har pratat längre så vi ser vad som händer helt enkelt. Jag lämnar rapport om de på söndag oavsett hur de går. När jag ändå är nere i lund på lördagen borde jag passa på att hitta på ngt mer med ngn, men är osäker på vad, så får se om de händer ngt. Annars blir de hemfärd på kvällen och hockey på natten :) Flyers har börjat bra denna säsongen utan ngn förlust ännu. Nhl har följt giroux sedan första matchen och påstått att han e påväg mot nytt person bästa med 82 mål, än så länge har han gjort mål i alla 3, hade ju varit sjukt kul om han nådde 50 i år :)

Livet annars rullar på har ingenting att klaga på då livet leker på de flesta punkter, har hamnat efter en bit med skolarbetet och ska försöka ta tag i de ordentligt på söndag. Hund lisa har jag även fått flitig kontakt med nu och är där ca en gång i veckan, tidigare idag var jag där en sväng och hon börjar verkligen känna igen mig sedan tidigare, de är kul :) Har även i dagarna med lite tur hittat en ny hockey-kompis får se hur de går med den biten.

/Mana

Vad är kärlek?

Tjo bloggis
Kände att inatt behövde jag skriva ngt extra känslosamt så, here goes.
Kärlek är ngt man vetat om väldigt väldigt länge om vad de är för ngt. Svaret är till en början uppenbart, men förändras med tiden, möten med personer, erfarenheter samt ålder. Vilket gör de bra mkt mer komplicerat än mkt annat av vardagshändelser. Tex kommer kol alltid att kallas kol ända till någon byter namn på de av okänd anledning. Vetenskapen kräver förändring, förbättring och förenkling. I alla områden. Kärlek däremot, ngt så enkelt och som en 5 åring hade kunnat förklara, ändras alltid. Så vad är kärlek nudå?

Som nybliven 25 åring och nyfunnen vänskapskrets i härliga Kristianstad är detta något som jag frågar mig ibland. Hur har min syn på det hela ändrats under de senaste åren? I slutändan har vi något oändligt komplicerat som en 25 årig kille aldrig någonsin skulle kunna beskriva fullständigt. De här med känslosnack blir inte lättare att förklara med åldern, även om de är lättare att prata om och förstå andra. Så kommer de sanna känslorna alltid kännas svåra att förklara. Men något som kärlek måste väll ändå gå att definiera? Så här kommer dagens visdomsord sågott de går.

Kärlek för mig är bra mkt djupare än endast relationerna mellan två personer, kärlek är magiskt och oändligt. Likaså kan sökandet och lusten för kärlek vara oändlig. Inte bara att hitta rätt person att ha sex, skapa familj och gifta sig med utan kärlek på ett bredare plan. Jag har under hösten träffat en ny tjejkompis och även om vi inte känt varandra länge har julia utökat förståelsen om just kärlek. Detta inte genom att faktiskt ha sex, som ngn säkert gissa nu, nej om de är ngt julia och självklart sofia har lärt mig så är de att kärlek är ngt som man kan åstakomma med ord. Ord? Ja faktiskt jag ska även gå så långt och påstå att kärlek är något som är långt ifrån begränsat till en relation mellan två partners. Jag skulle kunna påstå att kärleken kan sträcka sig mkt längre än så, även om de såklart är en annan typ av kärlek.

Något jag har lärt mig under de gånga två åren är om inte annat värdet av social bekräftelse, detta enbart är en ända stor kärlek i sig. Att bli uppskattad för den man är och de man gör, att ha roligt med vänner som skiter fullständigt i om man ligger med dom eller inte. Detta är kärlek för mig, enkel kärlek som man både kan ge och ta utan att behöva allt de där andra. Denna typ av kärlek tror jag är den viktigaste av alla, jag vet hur jävla surt livet är utan en motivering att ens gå upp på morgonen, speciellt förra hösten och delar av våren hade mängder av detta. Jag skulle inte påstå att jag är religös men något har utan tvekan förändrats nu under hösten. Jag känner mig än en gång uppskattad och önskad, detta är kärlek i sin absolut renaste form, sen i slutändan, vem tusan bryr sig om denna uppskatting kommer från en person av motsatt kön? Jag är stolt över de nya vänner jag har träffat denna termin och vågar nu, precis som för två år sedan, ta steget mot den ultimata kärleken, hoppet att träffa min framtida fru. 

Så vad betyder allt detta? Ja.. jag antar att de betyder att jag vet var jag står bättre än vad jag gjorde 2009, låt gå att många delar i mig fortfarande kan kännas unga, jag kommer förmodligen behöva visa leg på bolaget tills jag e 40 och få frågan på bussen om jag ska ha vuxen biljett. Andra delar däremot har vuxnat till ordentligt, kanske är en av de absolut största delarna just koplatt till familj och kärleksliv. Jag känner i kommunikation med kompisar att mina erfarenheter och de sättet min personlighet har utformat mig ger mig andra synsätt på tjejer över lag. Jag kan sukta efter en romantisk middag istället för ett one-night-stand. Hoppet om att hitta den ultimata kärleken driver mig framåt, olikt något annat. Så har jag äntligen nått svaret på datingens uråldriga fråga?

"However, if you look at us players as a whole, we are simply searching for the person that is right for us, and there is NOTHING wrong with that. That my friend... IS the purpose of the dating game."

Jag är ju utan tvekan där iaf, så lite klokare och lite visare söker jag nya vyer med nya tjejer.
Kärleksbiten och speciellt den bekräftelse jag uppnått de senaste två månaderna är så svåra att förstå, så länge har jag önskat något mer, en push i rätt riktning och så poff får jag en chans, de känns underbart.
I slutändan hade churchill rätt igen:

"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts."

De är verkligen modet att gå vidare som räknas, ingenting är kört så länge man hoppas och vågar ta sig vidare. Vilket i sig är en enorm kärlek till sig själv, vilket är minst lika viktigt.

De var allt för ikväll, jag ser fram emot nya kärleksfulla dagar med nära och kära här i kstad, tack för att ni finns <3

/Mana "The stuff of which magic is formed"

8 Oktober

Tjo Bloggis
Gårdagen bjöd på första helkvällen med rickard (de lät fel men okej :P) Vi hade förfest en sväng i femman och drog oss sedan väldigt kortvarit bort till 19, för att sen dra till kåren bara han och jag. Här ragga vi på en amerikansk samt en tysk utbytesstudent. Det hela var mestadels på skoj och när personalen på stället kom med idéen att läsa en romantisk dikt för amerikanskan kunde jag inte låta bli. Så jag stog där i säkert två minuter och läste värsta långa dikten med ord jag aldrig hört innan. Resultatet blev blandat då amerikanskan tyckte de var trevligt men problemet för kvällen, var precis som vanligt att hon hade två tjej kompisar till. Dessa två höll sig för sig själva och pajade i slutändan resultatet för oss båda. Men men de viktiga är att ha roligt :D Och de hade jag iaf.

Andra händelser under gårdagen var att jag var borta hos lisa en sväng och hittade min försvunna blåa tröja hos dom :) Känns jätte bra att ha den tillbaka. Hockeyn började även på riktigt i torsdags och jag satt ju självklart uppe och såg första vinsten på säsongen.

Dagen idag ska spenderas på ngt sätt, jag vet faktiskt inte hur ännu då jag nyss vaknat till, men en tur till ica är säkert att vänta. Sen är de match 2 i hockeyn senare i natt så de blir säkert en uppesittarkväll idag.

/Mana

Ett år äldre och visare... eller?

Tjo Bloggis
Gårdagen bjöd som bekant på stor fest med massa trevligt folk. Dagen började med en tur till stan och inköp av grön hårspray och fortsatte sedan med fritering av kyckling, poker och champange. Halvägs igenom kvällen kom även den sanna veteranen bygger förbi och svina ner stället som en äkta österlenare :D De kändes enormt roligt att träffa han igen och snacka gamla minnen, från en tid som var lika bra som dagarna känns just nu. Kvällen fortsatte sedan i grannhuset med dans till bland annat "guld i usa" och patrik isaksson. Kvällen avslutades så smånigom tillbaka i femman med efterfest och eftersnack.

Dagen idag har tillbringats i lugn stil och inte mkt har genomförts än så länge, en av dagens glada nyheter dock är att jag ska på ny date den 14 oktober :) Resterande delen av kvällen ska bjuda på en bit tårta som inte blev uppäten igår. Sen imorgon börjar en ny kurs tillsammans med daniel vilket ska bli roligt :)

Btw den utlovade bilden hittas på facebook.

/Mana

1 Oktober

Tjo bloggis
Idag är jag en tredjedel på vägen i livets resa och ska fira min 25 årsdag med vännerna. De ska utan tvekan bli nice :) Gårdagen bjöd på ännu en utgång med körsbärslikör och sällskapsspel. En för övrigt tom kår gav oss tillfälle att lira med vakten och de som jobba i kök/bar. De var härligt :)

Dagen ska snart börja med en utflykt till stan, här ska cykeln hämtas och färg inköpas. Sen ska jag färga håret helt grönt för att sen festa loss ikväll. Till min stora glädje kommer den sanna veteranen bygger förbi ikväll vilket ska bli skit kul. Efter allt galenskap under 2008 och 2009 känns de perfekt att ta igen de ikväll och pusha femman mot.. gamla, nya höjder. De hela kommer utan tvekan bli super nice.

Annat som händer sen i den kommande veckan är tex hockey premiären på torsdag (hoppas jag är ledig fredag annars missar jag den föreläsningen :P). Försäsongen har haft många höjdpunkter redan och nyförvärvet i Jagr har imponerat, ska bli kul att se han i riktiga matcher.

Jag har även träffat valpen lisa en gång till i veckan och varje gång jag e där känns de super kul att träffa hund igen. helgalna små voffsingar är utan tvekan de bästa som finns :)

Nu ska jag bege mig till stan för att börja dagen, givetvis blir de bild + uppdatering av kvällen imorgon eftermiddag.

/Mana "Forëvër young i want to bë"

http://www.youtube.com/watch?v=t1TcDHrkQYg

RSS 2.0