27 Februari

Tjo Bloggis
Precis vaknat denna måndag morgon med en riktigt bra helg bakom mig :)

Har även insett att Julia verkligen hade en poäng bakom de samtal vi haft om relationer. Märker verkligen en skillnad i relationen nu med jessica jämfört med den tidigare. Allting känns lugnare och mindre stressat nu, har inte så bråttom och kan njuta bara av varandras närhet. Sen är de så klart massvis med grejer kvar för att verkligen lära känna varandra, men vem har bråttom?

Skrev här i slutet av januari att livet var så bra de kunde bli, men nu i slutet av februari känner jag mig om möjligt ännu mer nöjd. Jag behövde verkligen de här studieuppehållet den saken är klar. Jag behövde även förra hösten för att orka ta mig vidare i livet och just nu känns de verkligen som jag e på topp igen. Så nu e de bara att njuta av livet så länge de går. Har även en fundering på att faktiskt söka till den där fritidsledare utbildningen i eslöv istället, med tanke på hur livet sätt ut för mig tidigare och jag trivs så pass bra att jobba med barn hade de förmodligen varit ett väldigt bra val. Att samtidigt komma ifrån de tunga naturvetenskap studierna hade varit ganska skönt.
Pendling till eslöv är även en möjlig sträcka och efter samtal med abk är jag välkommen att bo kvar även om jag inte längre studerar vid hkr. Så har ungefär 6 veckors betänketid innan sista ansökningsdagen.

Annars då? Lisa är frisk igen och igår hörde jag från hennes familj för första gången på två veckor, ska eventuellt dit en sväng i veckan. Julia har även bett om hjälp med att passa en av hennes föräldrars hundar i veckan, men är osäker på om de faktiskt blir av. Trade deadlinen i hockeyn går även av idag om exakt 9 timmar, spänningen angående Rick nash och såklart problemen med GAA är viktiga frågor under de timmar som återstår, får väll se om ngt händer under dagen.

Såg även klart death note igår och blev verkligen besviken på hur de slutade, hade gärna sätt han lyckas skapa sin värld istället för att få de vanliga slutet där mördaren åker fast. Har iaf sätt igenom en hel anime serie :) Antar att de inte blir någon mer anime för min del har ca 160 avsnitt av fbi files att se igenom plus en del csi då jag inte hängt med där sen i julas.

Nu är de helt klart tid för diskning av chips skål och exemplarisk frukost :)

/Mana

Don't stop Beleiving

Tjo Bloggis
Lovade mig själv förra lördagen att sätta denna låten tills idag, kan erkänna att jag glömde bort de i veckan men efter att ha hört den ca 5 ggr igår och 3 ggr idag sitter texten. Så är redo ikväll iaf :D

http://www.youtube.com/watch?v=rfUYuIVbFg0

/Mana

25 Februari

Tjo Bloggis
Nyss vaken efter en väldigt trevlig kväll igår men några av mina gamla lärarekompisar. Trots att skaran krympte igår och vi inte var lika många som vanligt hade vi väldigt trevligt. Johan blev precis som alla andra gånger väldigt glad över att festa och ha roligt. Kvällen började med att jag och ogge begav oss bort dit för att äta, spela guitar hero, spela "idiotkunskap" samt leka "rebab". Speciellt idiotkunskapen är minnesvärd såhär dagen efter. Vi lärde oss bla att en kvinna spenderar 2 år av sitt liv framför spegeln och att anledningen till att man är kittlig är ett uråldrigt försvarassystem för att avgöra om något kryper på en, som tex spindlar. Gissar att våra gemensamma förfäder med aporna behövde detta för att leva och eftersom de inte medför något negativt finns de kvar ännu. Evulotionen är rolig ibland bloggis. Kan bara föreställa mig de skratt och hur makalöst häpen darwin måste känt sig när han insåg grunden till den.

Idag 08.41 sitter jag här och skriver detta kommer bli en lång dag med fullt schema då jag ska träffa jessica i stan om ca 2 timmar. Ska bli superkul att ses igen :) Hade tänkt dammsuga igår men blev inte av så istället har jag ett roligt projekt innan jag drar till stan. blä.

Ska även försöka hitta ett bra recept och något att bjuda på, funderar på att ringa mamma och be om tips hon brukar ha koll på vad som passar. Ska även hinna med att baka scones, spela super mario, se melodifestivalen och dra en sväng till bånken idag. Fullt upp helt klart.

Slutligen värt och nämna är att jag pratade en sväng med julia igår hon kom iväg till berlin till sist ändå och jag hoppas hon har de trevligt där :)

Nåja enough with the prolonging nu måste jag städa och kanske ta på mig lite kläder då jag bad rickard väcka mig kvart i 9.

/Mana

19 Februari

Tjo Bloggis
Har haft en trevlig helg, gårdagen bjöd på ny träff med jessica om nu ngn fortfarande räknar nummer. Han med en sväng till "Martinis" lunch mat och en promenad på stan. Sen han vi även med fika med kaka och marängsviss. Såg även en film som handlade om hur många killar en kvinna ligger med i genomsnitt. Svaret var kort och gott 11 stycken. Jag är nyfiken på vad motsvarande siffra för killar är då jag tycker 11 låter ganska mkt.

Dagen idag har spenderades med grannarna och tråkiga sporthändelser. Bygger är även här idag och förutom melodifestivalen har vi hunnit med en sväng till bånken. Här chillade vi mest då de var folkbrist till en början. Ogge begav sig till grand istället för att prova lyckan där. Daniel, jag och bygger spenderade sedan resterande delen av kvällen på bånken, där vi mest observerade roliga folk. Kvällens roligaste var den skumme afrikanen som vi stötte på tidigare i höst. Han spenderade precis som sist kvällen genom att sitta tyst och ensam bredvis oss - forever alone ngn?
Blev även en rolig uppsynn över ett par killar som hängde ut över räcket på ovanvåningen och observerade dansgolvet i över en och en halv timme. De hela var verkligen creepy. Som att toppa av dagen sprang vi på Alexandra och snappade även upp bånkens spotifylista och fick höra våran bon jovi ännu en lördag.

Resterande delen av veckan eller snarare veckan som kommer bjuder på fler intressanta dagar i en intressant vardag. Ska hinna med en tandläkar tid och scones bakning. Jessica verkar även sugen på att jag ska träffa några av hennes kompisar. Så ska försöka hinna med de på tisdag.

Ska försöka avrunda kvällen nu med en eventuell lol-match.

/Mana


15 Februari

Tjo Bloggis
Helgen spenderades som bekant i lund dock blev den längre än planerat och jag han med och träffa jessica 3 ggr istället för bara den inplanerade fredagen. Om vi börjar med fredagen blev den en tur till barsebäck och långpromenad vid stranden. Snö, is och massor med svanar var något som återkom ständigt under dagen. Mix megapol spelade även gyllene tider på väg ut :)
Resterande delen av dagen tillbringades mest med tv och film.

Lördagen sedan var jag åter i lund och firade släkten, här blev de stort pådrag med härlig buffé.
Tågen var även inställda hela helgen och efter ett smatal med jessica bestämde vi att hon skulle få träffa min familj på söndagen.

Så väll söndag sågs vi i lund för för första gången hon var väldigt nervös inför att träffa familjen men de funkade bra, han med en sväng ner i ravinen i den isiga vädret och fick en riktig utflykt. Försökte även lära henne spela "trebello" vilket gick sådär, de behövs några ggr för att komma in i de.

Till sist på måndagen tänkte jag först åka hem men de slutade med en ny tur till kävlinge och efter den intensiva helgen kändes de väldigt bra på den fronten, vi bestämde oss sedan att ses i kstad på fredag.

Livet annars är sig likt har inte mkt nytt att berätta kämpar vidare med jobbsökarfronten medans bokskrivandet inte direkt går framåt ska försöka ta tag i de igen under veckan.

Nu väntar förmodligen en ny promenad då julia ska presentera en ngt annorlunda idé.

/Mana

10 Februari

Tjo Bloggis!
Idag är de ännu en ny viktig dag, de är svårt med nytt folk att avgöra vilken dag som är viktigast och även om alla är viktiga känns de ändå som första lr möjligtvis andra gången är viktigast. Så fjärde gången borde känns lugn. Kan inte påstå att de känns mindre viktigt eller att jag känner mig speciellt lugn just nu dock. Ska försöka att inte tänka för mkt och försöka chilla lite mer idag och se vad som händer. De ända som verkligen är säkert är att de bär av till kävlinge klockan 11. Dagen kommer sedan spenderas där och avslutas i lund för att fira födelsedag med släkten imorgon.
Så håll tummarna att allt går bra bloggis :)

Ska försöka slänga i mig lite frukost och sedan dra inom Öb och köpa ngt att tugga på blir nämligen uttflykt direkt när jag kommer till kävlinge. Finns inte mkt som slår en kvinna som kan komma till skott och dessutom vet vad hon vill bloggis, jag gillar redan dagen :)

Insåg även igår efter ett annorlunda samtal med granne danne, att vi trots allt skiljer oss på just denna punkten, vi älskar båda när hon tar initiativet till att göra saker, men jag känner att jag gärna vill påverka oxå. De är trots allt som min granne harris sa under våren 2008, "de är viktigt att hon även drar en del av vikten". Jag har väldigt lätt att ta allt för många initiativ både på aktiviteter, tillfällen och ses och kanske framförallt de rent intima. Så de viktigaste av allt denna dag och kanske rent av denna vår är precis som jag sa under nyår att kunna ta ett djupt andetag och vänta. Låta hon ta första steget är verkligen ngt jag behöver öva på.

Och jag tror inte jag är ensam här speciellt inte på den intima biten. Efter frustrationen under 2009 insåg jag att killar är väldigt bra på att vara för på, på denna biten. Kanske om vi lär oss vänta så hade kvinnor blivit ännu bättre i sängen?

Så dagens visdomsord blir helt enkelt att avakta mer och se vad som händer.

Nu är de helt klart tid att röra på sig.

/Mana

8 Februari

Tjo Bloggis
Snön ligger kvar och vintern har verkligen visat att den ville ha en vecka av säsongen iaf, med kallt och snöigt väder, som dock kommer försvinna inom kort känns de härligt att trots allt få uppleva ännu en vinter :)

Livet ångar på, kan inte annat än ta ett djupt andetag då jag närmar mig fyra år i lägenheten här i Kristianstad. De känns svårt att tro då tiden verkligen har gått snabbt men när jag istället tänker på allt jag faktiskt har gjort och kanske framförallt hur jag har förändrats sen den där nyår i slutet av 2007 inser jag att de istället känns som ett annat liv. Och visst e de så, även om jag har många av livets mysterier kvar att utreda känns de som jag verkligen kommit framåt sen dess. Så jodå de var länge sen.
Kan bara fokusera på att ta dagarna en dag åt gången men fastnar ofta vid tanken om hur snabbt tiden går. Känner mig som mer eller mindre nybliven singel, tänk att de redan gått 2 år, de är obeskrivligt konstigt, visst riktigt 2 år var de nog inte, inte som jag såg de iaf. Men nu när februari börjar närma sig sin mitt är de tid att gå vidare med en ny tjej. Försöker samla tankarna och verkligen ta allting i sin tid denna gången, ingen stress och inget hetsane om vad som behövs göras.

Dagarna i övrigt är trots allt ganska lika varandra kämpar på med hoppet om att faktiskt fixa en ordentlig inkomstkälla igen och förutom detta har ogge och jag en plan på att ta oss till uppsala inom de kommande två månaderna. Hade varit kul och träffa anki, kalle, eric och mimmi igen. Dessutom verkar en resa till tyskland/holland redan vara bestämd till sommaren vilket utan tvekan hade varit super häftigt.

Jag är ofta en person som tror starkt på att gräset är grönare på andra sidan, men just nu känner jag att jag inte saknar något i livet, de är nog första gången på över 2 år jag inser detta, just nu får de gärna fortsätta så här :)

Till sist fastnade jag över en kortfilm ifrån existans om någon som jag utan tvekan kunde känna igen mig i. Visst kanske inte just nu i denna vardagen men stora delar av mitt liv under 2007 och 2008 var precis sådär. Till sist lyckades jag gå vidare och så har även han lyckats, jag är glad för de liv jag har fått utanför datorspelsvärlden, även om de utan tvekan är en viktig bit har jag kämpat hårt för att uppnå något annat också. Tillängar de sista raderna i natt till hans video, enjoy:

http://existenz.se/out.php?id=49075

/Mana

1 Februari

Tjo bloggis
Tidigare idag bjöd de på ny träff med Jessica, denna gången i Kävlinge hemma hos henne. Det märktes direkt denna gången att tvekan och osäkerheten vi kände i lördags nu hade hanterats bort och hela dagen var rakare, lättsammare och klarare. De märks även att vi börjar trivas bra med varandra så mkt lutar åt att jag faktiskt har hittat min eftersökta tjej :) Även om vi inte bestämde ngt konkret innan idag så känndes de ändå som vi båda redan bestämt oss, men vrf ha bråttom kan lika bra ses en gång till först.
Efter massor med mys under dagen har jag även lärt mig att skenet utan tvekan kan bedra, denna gången på ett bra sätt. Nu blir de till å fokusera på resten av livet i några dagar istället :)

Övrigt så rullar livet på i sin vanliga stil med vännerna, hunden och kortspelandet. Har inga speciella planer inför helgen så får se vad som händer helt enkelt.
Nu blir de episode 13 av death note innan jag ger mig för dagen.

/Mana

RSS 2.0