28 April

Tjo Bloggis
Har varit en vecka full av nya händelser sen sist jag skrev i söndags. Eller nåja en vecka har de väll inte riktigt varit, de är trots allt torsdagen och fredagen som har haft betydelsefulla händelser.

Om vi börjar med torsdagen spenderades dagen i stort sätt med daniel, han verkar ha ett betydligt större behov än han vågar erkänna. Har tänkt på de flera gånger och förmodligen har han lättare att prata med en kille, även om han inte lär erkänna de heller. Han ska iaf köpa en "bok" och skriva ngt som påminner om en blogg i den. Spännande och bra dock föredrar jag blogg på de viset att man alltid har kvar internet. Känner dessutom att efter snart 3 år skrivandes här har jag ändå gått igenom många perioder av livet. Känns som förra veckan när jag skrev på facebook att jag bliggat i två år, och de är nu 11 månader sen. Helt makalöst. Vilka 11 månader de har varit också har verkligen träffat massor med nytt folk på dessa 11 månader. Mer folk än vad mina tidigare 3 år i kstad har träffat totalt. Iaf om man utgår från betydelsefulla möten. Nåja tänkte inte fokusera på de nu i april, de får bli ett styckte på 3 årsdagen i slutet av maj.

Nej ska istället fokusera på händelserna i dagarna. Ogge och julia har begett sig österut mot karlskrona så Daniel jag och Rickard är kvar här i kstad. Gårdagen spenderade jag i största del med daniel med film och kanske mr intressant en promenad. Daniel var väldigt sugen på å komma ut å träffa folk, tänka sig bloggis. Iaf efter mkt snack somna faktiskt daniel medans vi såg film. Dagen idag blev de ny promenad till stan på dagen. Sen nu under kvällen har Alexandra varit här hon verkar alltid så härligt glad :)

Iaf vi begav till bånken runt 10 och alexandra lyckades fixa ihop två tjejer som jag antog att hon tyckte daniel skulle prata med. Som den pratglada typen jag är pratade jag en del med den ena tjejen medan Rickard nappa direkt på hon andra. Han verkar ha fått upp lite självförtroende, de var härligt att se han prata :) Tyvärr ledde de inte till ngt då hon hade pojkvänn men han kund eutan tvekan prata iaf. Kännes lite som American Pie med vår korridor, glädjer mig verkligen åt mina vänners framsteg på andra sätt än jag någonsin gjort tidigare. Kanske är detta ett tecken på vuxenhet? Jag behöver inte vara den som lyckas utan kan verkligen glädja mig åt andras framgångar.

Just detta var en av grundgrejerna jag ville blogga för, att just hitta mig själv och hitta vännskap. Den viktigaste vännskapen är trots allt till mig själv och att hitta samt förstå hur jag känner och varför är en härlig känsla. Sen att dessutom våga stå på sig för de man känner gör de hela ännu roligare. Iaf väl klara med samtalen på bånken splittade vi då daniel och alexandra drog medans rickard och jag började gå så sakta hemåt. Här snackade vi lite mer och åt i stan för att sedan köra karioke ifrån låtarna på min telefon. I ett stendött Kristianstad var detta riktigt kul. Vi avslutade rättså nyss med Bon jovi :)

Avslutar med en notering som jag egentligen nämde förra gången, som beknat har Puckis blivit svårt sjuk och gick under torsdagen bort. Är glad att jag fick säga farväl i lördags. Må Puckis vila i frid bloggis och minnet ifrån fotot från 2007 alltid finnas kvar som en påminelse om de bästa som finns här i livet.

/Mana "The stuff of which life is formed"

22 April

Tjo Bloggis
Har nästan gått två veckor sen sist jag skrev och de har knappast varit för lite som har hänt. Nej har varit full rulle så har helt enkelt inte tatt mig tiden till å skriva. Hittade två jättebra citat när jag satt och läste innan så kände att jag var tvungen idag. Så börjar dagens inlägg med en av dessa:

"När man älskar eller har förlorat någon är det på natten man upplever de allra starkast."

Tycker de är väldigt bra sagt då de stämmer väldigt bra iaf på mig. Upplever väldigt mkt mer tankar och funderingar när klockan passerat 1 på natten. Detta har utan tvekan präglat de gånga veckorna.

Förutom den tidigare nämnda ansökan till folkhögskola har jag firat två månader med Jessica, följt slutspelshockey och sagt farväll till Puckis. Sista biten gjorde jag innan idag när jag var i Lund. Puckis är en väldigt klok hund som tyvärr har fått en obotlig sjukdom och endast har veckor kvar. Passade honom intensivt under 2005 och 2006 och har nästan inte haft någon kontakt sen dess. Så att bli uppringd igår och höra de påverkade ju mig såklart. Och de känns lite som ovan nämda att de just är natten de märks av. Även om jag knappt träffat honom och de aldrig har varit så intensivt som med Zico känns de ju såklart ändå tråkigt. Jag kommer alltid bära en bild av honom i plånboken då den bilden representerar både honom men även mig själv :)
Må han vila i frid bloggis.

För att fortsätta i mer munter stämmning har jag blivit kallad på intervju den 11 maj till folkhögskolan. Blev inte speciellt förvånad då ansökan blev ca 9 sidor lång men är osäker på hur man ska uppträda på en intervju till en skola. Har även firat två månader med Jessica de är svårt att tro hur fort den tiden har gått de känns bara som de blir bättre och bättre hela tiden dock :)

Gladheten från de tidigare månaderna sitter även i, fick se flyers ta ledning 3-0 mot ärkerivalerna penguins för att sedan förlora två i rad. Tappar dom morgondagens match är jag tveksam att dom vinner. Hade varit hemskt att vara med om en 3-0 vändning åt fel håll :/ Så de e bara att hålla tummarn att dom vinner imorgon.

Annars är livet sig likt, har ett enormt skrivsug och har massor av tankar angående boken, ofta på kvällar under promenader sen när jag sätter mig vid datorn är de svårare dock. Korridorslivet rullar på som tidigare och efter ofantligt mkt tjat har daniel gått med på en blind date om han inte själv träffat ngn innan den 30 april. Så ska bli kul att se hur han klarar av att hålla den biten :P

Laddar inför valborgsveckan nu och har ingen aning var jag kommer befinna mig, de spontana men samtidigt strukturerade livet är härligt. Trivs fortfarande bra här och i dagsläget känns de verkligen orimligt att flytta ifrån korridoren har nämt de många ggr förr men livet här är verkligen aldrig tråkigt.

Sist men inte minst hittade jag en intressant artikel, iaf vissa delar av den. Har varit insnöad på välmående i livet och vad som faktiskt behövs för de ganska länge nu. Och denna (amerikanska) artikel tar upp just detta och tycker de verkar logiskt. Den viktigaste poängen tycker jag dock är följande:

"Det beror på en själv om världen är underbar att leva i"

Det beror verkligen på vad man gör av sin situation och ända sen förra september upplever jag att jag gör precis rätt. Vilket är härligt :) Hela artiklen finns på:
http://www.sideroad.com/Self_Help/being_happy.html

/Mana


9 April - Glad påsk

Tjo Bloggis
Hemkommen igen i Kstad för ca två timmar sen. Har haft en härlig helg med bla american pie, äggätning och titanic. Har även fått tag i 16 stycken böcker och börjat med min väldigt överdrivna ansökan till eslövs folkhögskola till hösten. Kanske är detta ett av stegen jag upplever att jag saknar i livet just nu.

Annars är väll de mesta som vanligt, har faktiskt kommit ett par sidor till med boken och nu när inledningen är färdig kanske resten flyter på av sig själv? Har även träffat Jessica tre dagar irad vilket har varit super :) Hade en lång diskussion innan idag om hur jag upplevde att kvinnor tänker medan hon kontra med hur männ tänker. De var inte mkt nytt dock, läsa mellan raderna var något hon förväntade att killar skulle göra. Varför kan dom inte bara ge raka spår :P Vi killar är för dumma för en massa dolda grejer fram med allt på en gång istället :)

Har även hunnit med att fira påsk, de blev dock i liten skala detta året. Har även efter 16 års väntan sätt titanic idag. Även om vissa scener känndes onödigt långa tyckte jag filmens budskap ändå speglade tydlig rommantik, imotsatts till twilight där budskapet är hopplöst att förstå. Veckan som kommer har årets höjdpunkt att bjuda på, onsdagen inleder slutspelet 2012 mot Pittsburgh av alla lag. Helt klart tid att ta revansh ifrån 08/09. Med lite tur kan Ottawa skräll vinna över rangers så dessa undviks under slutspelets gång. 0/6 detta året känns tufft.

Ska äntligen få sova i min egna säng igen inatt, madrassen hos föräldrarna är verkligen ingen höjdare. Ska drömma om mindre förseningar i trafiken samt om johan elmberg, som jag komiskt nog sprang på under bussturen hem innan. Hans "svenska-fågelljud" är vällkända över hela skolan och något jag tänker på varje gång jag hör en duva.

/Mana

RSS 2.0