28 Mars

Tjo Bloggis
Ännu en månad är nära sitt slut och jag har precis avslutat ett csi avsnitt. Här drömmde willows om de som varit men även de som komma skall. Detta gjorde att jag kände ett sug att skriva här. Tog även upp kontakten med en lundakompis jag inte hört av sen i oktober. Livet går så fort och nostalgiska människor som mig själv älskar de som har varit. Jag älskar gamla minnen och att tänka tillbaka på stunder som varit. Blicka framåt är svårare framtiden är ovis, dock har de senaste månaderna hjälpt mig några steg på vägen. Frågan är hur länge jag blir kvar här i kstad. De känns som jag överträffat förväntingarna jag hade på detta studentrum när jag flyttade hit för över 4 år sen. Men likaså här är de härligt att kolla tillbaka. Minnen och nostalgi.

Så frågan är hur länge blir jag kvar här? Jag känner ett sug för något nytt. Dagarna är ganska lika varandra och behovet att faktiskt göra ngt av mitt liv börjar märkas mer och mer när jag nu faktiskt inte gör ngt speciellt. Men vadå? De känns som väldigt många har ett inre kall för deras yrkesbanor och utbildningar. Något sådant har jag aldrig upplevt varken i arbetslivet eller på skolan. Kan alla uppleva detta? Jag vill ha familj och hund inom 4 år den biten är jag klar över. Men arbetslivet? Vad vill jag göra? Står fortfarande och funderar över den biten medans åren flyger fram snabbare än ett par andetag. En av mina absoluta favoriter av fiktionella karaktärer, Bosch pratar om ett inre kall, ett måste för att överleva i sitt arbete. En belöningskänsla och en känsla att faktiskt vara behövd och en självinsikt att han gör världen till en bättre plats att leva på.

För att återgå till mitt liv har jag upplevt detta under de två månader jag hade ensamtjänst i köket på "plåstrets förskola". Här kändes de verkligen uppskattat och som att jag behövdes. Som den empatiska människa jag är tror jag att det är den typen av yrke jag behöver. Att finnas för andra och känna att man gör en instats, att man är behövd. Detta var också en av anledningarna att jag kämpa med en omöjlig relation i drygt 18 månader med sofia. Hon behövde verkligen stödet och trots jag gav mitt allt var de inte tillräkligt. Men känslan att veta att jag gjorde en skillnad var värt allt besvär. Skulle gärna uppleva den känslan igen, dock inte inom ett förhållande utan snarare yrkesmässigt.

Hela detta inlägg går tillbaka till de gånga två åren här i dig bloggis. Då har dock mitt behov rört sig om sociala grejer och att över huvudtaget överleva vardagen. Detta behov är mer än uppfyllt och varje dag känns de som de sociala behovet når sin topp. Känns som jag glidit infrån den närhet jag hade med julia i slutet av förra året men de är möjligt att de bara är tillfälligt. Vårt grabbgäng funkar dock fortfarande utmärkt och jag inser att de kommer kännas hemskt att gå vidare härifrån en dag.

Precis som efter sommaren 2009 kommer tillvaron inte vara för evigt. Jag är dock inställd på att nästa gång de bryts ska de vara jag som flyttar här ifrån. Jag har ingen lust att återuppleva de socaila korridorslivet en tredje gång. Även om vardagens socaila aspekt är perfekt för tillfället vill jag hinna med annat också. Jag fyller ju trots allt 26 om rätt så precis 6 månader. Dock ska man inte ta ut sorgen i förtid, de är bara att njuta av den inkommande sommaren och försöka knyta ännu närmare kontakter med vänner här så någonting finns kvar efteråt. Ja, framtiden är verkligen ovis bloggis, vad gör jag om ett år? Förmodligen har jag mitt rum här fortfarande. Förmodligen skriver jag fortfarande här i dig då och då. Förmodligen kämpar jag vidare med att uppnå social bekräftelse av båda könen och sen vad detta innebär och övriga grejer är de bara tiden som kan berätta.

De ända som är säkert är att ingen instinkt är starkare än instinkten att överleva, hos alla individer. Människan är dock den ända som kan vara missnöjd med livet av andra anledningar, vi söker ständingt en förändring av ngt slag.

Så vad kommer nästa förändring i mitt liv att bli?

/Mana

De här är Livet

Tjo bloggis
De senaste två dagarna har varit väldigt speciella. De började i Torsdags då Filip och Fredrik begav sig till högskolan. Här bjöd de på show med fokus på kommuner och gamla minnen med en enorm skildring av deras vännskap till varandra. Och de märktes verkligen på dom att de verkligen hade hittat den ultimata vännskapen till varandra. De var härligt att se :)

Fredagen bjöd på favorit i repris med "glide-slide" eller "seal-tards" som var mer passande namn denna gången. Var väldigt roligt att glida runder och späda på den galna barnsligheten som jag upplever att alla männ alltid har i sig. Någonstans i olika doser såklart men precis som i hundvärlden blir tikar/kvinnor vuxna medans männ alltid förblir barn innerst inne :) Verkligen en trevlig upplevelse. Kvällen fortsatte sedan i samma ton när Daniel och jag såg scooby-doo. Oslagbara scenen blev när Shagy går in i värsta gamla grottan och letar efter lysknappen. Den sortens humor blir aldrig dålig.

Efter dessa dagar som helt klart har hållt vännskapens tema kan jag precis som så många gånger förr bara njuta av var jag är i livet. Klart här finns rum för förbättringar men detta året fortsätter i samma briljanta tag som tidigare. Nattens sista glada nyhet är att Ogge verkar vara inställd på att bo kvar ett tag till. Vilket känns väldigt skönt då vännskap alltid är svårare att uppehålla på avstånd, jag hoppas dock att jag har hittat vänner för livet här i kstad och inte ngt som bara varar under tiden här på högskolan. De dagarna "vi i femman" har tillsammans ger helt klart livet en ny touch.

"Den som är tapper och uthållig nog att i hela livet se in i mörkret blir den förste att finna en ljusglimt i det."

<3

/Mana

21 Mars

Tjo Bloggis
En vecka sen jag skrev här sist och vilken vecka de har varit. Begav mig i Fredags söderut och träffade Jessica en sväng i Kävlinge, vi begav oss sedan till lund och chillade mest. Drog även till Henrik för mini-LAN på fredag kväll. Lördagen sedan var Petter åter i Lund och självklart hängde jag med honom hela dagen. Vi han med ett netto besök, pizza, hund och självklart en massa spelande.

Söndagen sen åkte jag på hundutställning i Malmö med Jessica vilket var enormt roligt. Blev ännu sugnare än tidigare på att skaffa mig en golden inom de kommande åren. Får väll se hur de blir med den biten. Väl hemkommen igen på söndagen var de super tidigt hockey match med start halv 6. Denna fick ett dramatiskt avslut nät flyers gjorde 3-2 i förlängnigen med 0.9 sekunder kvar.

Gårdagen i sin tur blev de mest chillande då vädret var tråkigt. Han dock med en del kortspel. Ny dag idag med strålande sol och ny träff med Jessica om ca 50 minuter. Ska köpa ett par nya skor och kolla efter sommar t-shirts.

Ska även ta mig förbi högskolan och anmäla mig till sittningen nästa fredag. Först måste jag duscha dock. Sen till helgen verkar de bli ordentligt festande på fredagen så de e bara gogo all in som gäller :D

http://www.youtube.com/watch?v=aneKSFexTFo

/Mana


Pengar, födelsedag och tre veckor kvar :)

Tjo Bloggis
Efter en härlig helg har jag nu haft två härliga veckodagar oxå. Har varit soligt, varmt och skönt :)
Idag fick jag äntligen även pengar ngt som varit en bristvara sen i höstas. Känns skönt att slippa låna mer av mamma och pappa. Dessutom fyllde julia år och jag har i två dagar kämpat hårt med en surdeg. Hon verkade snarare bli förvånad än glad över den dock :P Vi firade iaf julia med tårta och besök på steakhouse. De hela var väldigt trevligt.

Ikväll är de ny match i hockeyn och jag insåg precis att efter denna är de bara tretton stycken kvar på säsongen, så slutspelet är bara ett fåtal veckor bort. Sen börjar allvaret, de sena nätterna och "rakförbudet". Är väll iofs tvek att jessica godkänner att jag låter bli att raka mig så får se hur länge jag orkar hålla de uppe detta året.

Förra veckan bjöd även på de omtalade skarpt läge, här begav ogge och jag in oss på olika projekt och med enorm fokus skulle vi fixa en lösning på ett problem. Upplevelsen var makalöst rolig och det var kul att träffa lite nytt folk. Ska absolut vara med nästa år oxå om jag befinner mig i kstad, vilket jag förmodligen gör.

Annars är livet sig likt, dagarna känns fyllda även om jag egentligen inte har ngt för mig. Dessutom har även Mars fortsatt i samma glada ton som övriga året. Glädje är verkligen ngt konstigt bloggis de krävs så mkt för att hålla den levande och de krävs så lite för att den ska försvinna. Men jag kan ändå konstatera att den större delen av dessa 3 och en halv månaderna har jag känt stark glädje och livslust. Detta är ju självklart tack vara alla härliga vänner jag har lärt känna :) Jag vill aldrig återgå till ett trist liv den sociala bekräftelsen är verkligen beroendeframkallande.

Sist men inte minst berättade petter nyligen att han ska hem till Sverige och Lund över helgen så ska absolut ner även om Jessica jobbar. Ska verkligen bli kul att träffa han igen även om de bara var drygt två månader sen. Ska även hinna med en fotoutställning och en hundutställning i helgen så blir fullt ös.

Nu är de helt klart tid att stänga datorn och koppla av med en kalle anka eller ett kapitell i connely.

/Mana

8 Mars

Tjo Bloggis
Precis vaknat efter en super gårdag, dock vaknade jag smått bakis vilket jag nästan aldrig gör. Dagen började tidigt med en tur till kävlinge och jessica. Efter en sväng i ministan begav vi oss till ännu mindre "stan" lödde. Här spela vi en timmes bowling med hemskt resultat. Men men kul var de iaf. Sen spenderade vi 5 timmar med bla våfflor och köttgryta. På väg hem igen runt klockan 8 snackade jag en sväng med rickard som sen mötte mig på ica och drog med mig bort till julia. Här lyssna vi på bla abba och drack några teqilla shots för mkt. Så att jag känner mig lite off just nu kanske inte är så konstigt.

Nyss uppvaknad loggar jag in på facebook och möts av flera personer som snackar snö, så tydligen är de dags för de igen. Skulle behöva ta en cykeltur in till stan inom en kvart så hoppas de inte är halt.

Slutligen är de idag skarpt läge börjar, 30 timmars fokus på projekt. Eller kanske 30 timmars fokus på mat får se vad de blir. Oavsett vilket ska de bli väldigt kul att prova på och se hur dagarna kommer vara. Väl hemma igen på fredag eftermiddag ska de bli underbart skönt att sova ut för att åter igen träffa jessica på lördag.

Nu måste jag bege mig mot stan.

/Mana

1 Mars

Tjo Bloggis
Ännu en ny månad har börjat och efter en trevlig gårdag med sällskap av Jessica och slutligen utgång har dagen idag varit minst lika bra. Började strax efter 12 med en cykeltur in till stan med julia för att äta på rosegarden. Väl hemma igen strax efter 3 blev de sedan förebyggande möte till nästa veckas höjdpunkt "skarpt läge" Ska under 30 timmar utspridda under torsdagen och lördagen tampas med ett case från SVP något företag som utvecklar produkter. Förhoppningsvis blir de inte allt för mkt ekonomifokus eller teknik då jag inte har mkt att tillföra där. Hoppas istället på miljöfrågor och mer praktiska saker. Kommer utan tvekan att bli spännande oavsett dock.

Nästa vecka har även en del andra inbokade planer som tex att reda ut alla bankpengar, förvånningen som uppstog i tisdags när jag insåg att jag hade inte mindre än 44000 kronor utspridda på fem konton. Målet är att slå ihop allting till samma.

Helgen som kommer verkar bli lugnaste på länge, rickard är iväg, ogge har tjejsällskap, julia ska till blekinge och jessica jobbar. Ska försöka fylla den med ngt annat än datorspel men är tveksam till hur de ska gå :P

Slutligen kan jag inte annat än längta till allt kul som ska hända nästa vecka så helgen får gärna ånga på ordentligt.

/Mana

RSS 2.0