28 Augusti

Hej bloggen
Länge sedan jag var inne här nu. Livet har påbörjat en ny, för mig okänd väg tiden med sofia bara flyger fram, det känns underbart :) I förrgår var jag hemma hos henne för första gången och hittade till min förvåning ett kök och ett par rum som var sämre städat än mitt (och då e de illa :P) Vi har sedan sovit där två nätter och inte hittat på allt för mkt. Igår kväll åt vi pizza och de var inga små pizzor direkt, inte ens jag orkade mer än 3/4. Sofias ena katt bestämde sig sedan att ta ett smakprov av pizzan själv också, det hela såg väldigt roligt ut och vi gjorde de till en video. Ska försöka få upp den på youtube, kommer givetvis linka dit sedan.

Jag som är en sådan bokmal har slut på idéer för tillfället inte en ända bok har något om hur en relation funkar, kanske är de för komplicerat. Det hela känns väldigt bra för tillfället dock och de lilla jag hittade pratar mkt om hur känslor förändras. Tydligen ska de första 3 veckorna till 3 månaderna vara de mest passionerade "här och nu" känslorna medan det sedan mer blir "framtiden, tillsammans?"
Jag är glad att det är i den ordningen för de stämmer iaf på mig, har en del jag vill fixa och hinna med innan jag flyttar ihop med henne.
Jag har trots allt trivts som singel den största delen av mitt liv och att plötsligt börja ta ordning på allting och vara "vuxen", ush det är jag inte redo för ännu, men iofs blir jag nånsin redo?
Helgen ska spenderas med familjen i Lund, ska bli kul och se hur hon klarar två dagar med min familj, hihi.
Det var nog allt för denna gång eller nästan...
Svininfluensan når snart Sverige på allvar enloigt en undersökning ska hela 72% vaccinera sig och av dessa är de flesta kvinnor. Så jag frågar mig, var skulle jag få pengarna till att göra detta ifrån? Och Kristianstads andra 8192 studenter lär knappast ha råd med de heller. Ge mig ett jobb eller ett gratis vaccin!

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

17 Augusti

Halloj
Tentan är nu skriven och jag dör av nervåsiteten om resultatet :(. Jag måste ha klarat den :(. I andra nyheter sov Sofia här igår och något som borde blitt en tidig kväll blev istället nästan hela natten. Stackaren skulle sedan jobba idag jag undrar hur hon klara av de. Själv känner jag mig trött nu och jag sov ändå 6 timmar efter hon åkte. Jag är osäker på vad jag ska blogga om nu när jag har en relation, vill inte ha detta som andras bloggar där jag bara berättar vad jag har gjort, sånt e inget kul. Men jag kommer kanske på något att skriva om, vem vet :)

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

D day.. ja nästan iaf

Hej bloggen
Tänk vad 75 dagar går undan? Redan den 15 augusti, sommaren är över och imorgon börjar skolan med en skräck start, jag har gjort vad jag har kunnat och kan bara hoppas på de bästa nu. Även om jag ibörjan av sommaren tänkte avsluta bloggen den 15 känns de som detta har blivit lite av ett intresse så jag kan lika bra fortsätta skriva. Förhoppningsvis bjuder morgon dagen på en enkel tenta och sen fyller syrran år, alltid skönt och kunna prata glatt om en tenta för familjen. Sedan på söndag är de åter tid att träffa Sofia, som förhoppningsvis blir höstens hopp nu när de flesta jag känner har flyttat. Om tentan går igenom imorgon får jag även en ny klass den 31 Augusti, fler kontakter hade varit super :)
Har varit hundvakt idag över dagen/natten så hoppas Milou sover lugnt inatt.

De va nog allt för denna gång.. Tror aldrig jag nånsin har varit så här nervös inför någonting som jag är inför denna tenta..
Ush

/Mana "The stuff of which Derivatan av y=x^2+x/5 is formed"

11.. nej 12 Augusti

Tjoho!
En lyckad kväll har nått sitt slut, av 2x anledningar :D.
Jag börjar med den väsentliga blogg delen om kärleken jag träffade Sofia (Ja hon förtjänar faktiskt ett namn nu) Ikväll igen och denna gången märktes de att vi börjat fastna för varandra. Jag bjöd på pastagratäng men glömde i min tankspridhet att hälla av vattnet ifrån spenaten, det hela blev mer en pastasoppa haha. Det var inget vidare men gick ändå att äta. Efter maten la vi oss ner och snaka en stund, vi var båda överens om att musik räckte bra för kvällen och att vi inte orkade se film. Istället låg vi bara där och msyte med varandra, härligt :)
Ska träffas igen i veckan men tror inte de kan bli innan Söndag, årets viktigaste tenta är snart här för min del.

Det är som tur är dock kvällens andra glada nyhet, jag var och hämtade min 2 gammla tentor i fredags och ärligt talat jag kommer aldrig lära mig hela matte c boken, jag har varit nere över detta innan och inte riktigt haft motiveringen att plugga ordentligt eftersom de har kännts som en oändlig uppgift. Idag bestämde jag mig dock för att granska de gammla tentorna och oj vad jag blev förvånad. De 2 tentorna var uppbyggda exakt likadant. Med 4 poäng på förenklingar, 4 på derivering 2 på linjära funktioner, 6 på grafer, 3 på tangenter, 2 på talfölder osv. Det hela verkade bra mkt lättare än vad jag hade trott och visst är de ofta så? Är de för stor uppgift har jag svårt att fokusera på en bit i taget utan blir skrämd av storleken och försöker knappt alls. Jag har nu 3 dagar att ge järnet på, jag har allt att vinna.. men även allt att förlora så nu gäller de verkligen.

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

11 Augusti

Städa städa... räkna räkna... ush
Rummet ser ungefär ut som igår och jag måste börja snart, dock pausa jag ett par minuter över youtube och hittade detta fantastiskt roliga klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=D_5nLxZVoPo&NR=1
(Det har inte hänt om någon inte kunde fatta de)

Tydligen finns det även 94 stycken fler klipp av onion news som är i liknande skala, jag tyckte dock detta var den bästa efter att ha läst folks kommentarer eller vad sägs om:

"icksouthminis (2 veckor sedan) Visa Dölj -4 Markerat som skräppost Svara | Skräppost
this is not a good story some psycho fucks killing people and cutting them up for fun n they think its good thats like something out of a horror film. they need to find this guy and lock him up"

Alla kan inte vara smarta :P

Iaf kvällen kommer förhoppningsvis bli super och trots jag bara varit på 2 stycken dates hände en rolig grej sist, hon tyckte absolut vi hade känt varandra längre än 3 dagar. Detta var lite av vad jag försökte uppnå och detta är komiskt nog "bevisat" från både ett manligt perspektiv och för ovanlighetens skull från ett kvinnligt oxå. Denna teori har inspererat sex and the city (Som utan tvekan är ett kvinnligt perspektiv) Sedan har Savoy även med de i Magic bullets (som då är ett manligt perspektiv) Där han skriver följande:

"Multiple Venues:
Speed things up with multiple venues. Amusingly enough, this principle was the subtext of an episode of Sex and the City, a show primarily directed at women. It feels like you’ve spent more time with someone and that you know them better if you’ve done lots of different things with them, even if each activity lasted only a short time. A date that starts with window shopping and then includes a bite to eat, browsing a bookstore, and a trip to a comedy club should make a woman feel like she’s known you for a lot longer than just one date." (Magic bullets, sid 145)

Testa de, det funkar! (Och tycker hon att hon känner dig bättre är det givetvis bättre, både för dig och för henne och vem vet? Kanske även du upplever att du känner henne bättre på samma gång)

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

10 Augusti

Det verkade som jag över reagerade en bit över gårdagen haha skönt de, imorgon är de min tur att bjuda på mat funderar på att dra ihop en pastagratäng de går alltid hem. Iaf för folk som gillar spenat och det har jag redan kollat upp att hon gör.
Dagen ska spenderas drygt och tråkigt.. Men de går nog ändå, har en hel del och städa eller vad tycks om denna bilden?
Härlig ordning eller hur?

Väntar på morgondagen.. Nån som vill hjälpa mig städa?

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

Söndag natt

Godkväll
Är nu hemma igen efter 11 timmar i Hässleholm och något som började enkelt och utan någon tvekan avslutades svårt.
Det hela började med mat på en pizzera i stan, fortsatte sedan men en promenad och allmänt slappande under en björk i ca 2 timmar. Efter detta hydre vi Wallander (Ja jag vet detta var ju oxå komiskt, men spara detta tack) Sedan begav vi oss mot vad jag trodde var hennes ställe, dock visade de sig vara hennes familjs hus medan dom var i Kiruna. Iaf allting gick super vi pratade, såg film och lagade till sist mat, efter de fortsatte allt gå framåt och hon var nyfiken på hur jag tyckte vi hade de. Allt bra eller hur?
Vi såg klart våran wallander och låg sedan bara å titta på varandra i en dryg timme, jag bestämde mig till sist för att ta första steget och kyssa henne. Efter allt flörtande och alla ioi hon gett mig kändes de inte som de kunde gå fel.
Det gjorde de dock, jag upplevde de så iaf hur hon tog de vet jag inte, hon gick ganska omgående på toaletten och satte sig sedan långt ifrån mig. När jag fråga var de var sa hon att hon var trött. Visst är detta fullt möjligt men det verkade osäkert.

Så vad gör jag nu? Vi bestämde att ses igen på Tisdag och de känns som att om hon tog illa upp borde hon ha sagt något, tjejer brukar trots allt vara mkt duktiga på att säga ifrån när något är fel. Om hon dessutom inte alls tog illa upp känns de väldigt dumt och fråga om de, jag får nog helt enkelt vänta till tisdag, kommer hon trots allt hit trivdes hon garanterat med de hela lika mkt som jag. I annat fall vet jag inte vad som händer..
Tjejer vem sjutton förstår sig på dom? :P

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

Andra daten

Hej bloggen
De har gått snabbt sen i fredags och eftersom min nästa helg är smockfull redan blir andra daten redan idag. Ska än en gång ses i Hässleholm och eftersom klockan bara e tolv måste vi äta någonting. Har tänkt att föreslö att köpa något på ica och sen laga mat tillsammans. Kan bli roligt och sen slipper vi fundera på vad vi ska göra eftersom vi redan är hos henne.
Kommer bli super detta :)

/Mana "The stuff of which Food from Ica is formed"

Utekväll med daten

TJOHO!
Hej bloggis, har just kommit hem från någon av mina bästa dater någonsin. Att gå på festival visade sig vara en totallt lysande date idé och de bjöd på massor av samtalsämnen om omgivnigen och nuet istället för att behöva "intervjua" varandra bara för att kunna prata.
Kvällen började med ett restaurang besök och dumma jag hade givetvis ätit ordentligt innan, som tur var hade hon en kompis med sig så dom två åt och jag drack vatten. Det hela känndes knasigt men hon verkade inte bry sig om att jag inte åt.

Efter maten föreslog jag att vi skulle åka radiobilar och komiskt nog springer vi rakt in i 3 tjejer som blir stormförtjusta över att se mig. Kanske gav detta upphov till att hon undermedvetet tyckte jag var mer attraktiv när 3 tjejer redan var de... Trodde hon!
De visade sig att de var tre av mina gammla elever ifrån skoljobbet i höstas. Vi åkte sedan radiobilen och det var extremt uppsakttat, att krocka sin date kan rekommenderas :P

Efter radiobilarna råkade vi springa på ett singstar tält och linda bengtzings "Jag ljuger så bra" ljöd snart över hela festivalområdet. Kul med en tjej som inte skämms över att faktiskt vara lite galen ibland, precis som jag själv jag kan varken dansa eller sjunga men gör gladeligen båda. Vem sjutton bryr sig vad folket runtom tycker?
Efter den super fantastiska sången bar de istället av till dans. Vi dansade bugg och lyssnande komiskt nog på carola (som i svennebanan) Det hela ledde sedan till en stund för oss själva där hon glatt mer eller mindre la sig i mitt knä, mysigt.
Hon undrade sedan försiktigt om jag ville träffas igen, vilket jag givetvis ville. Hennes kompis kom så smångingom tillbaka och vi satte oss i ett musiktält och fick höra linda bentgzing av riktigta artsiter (Men vi sjöng lätt bättre). Komiskt nog träffade jag här 4 andra tjejer som gick på samma skola som de tidgare.

Mot slutet av kvällen drog vi runt och kollade på folk, åkte pariserhjul och åt glass. Det hela känndes väldigt roligt, vilket vi båda verkade överens om. Vem vet vad framtiden bjuder på? Minst ett besök till i Hässleholm är nog att vänta.

På tal om betalningsbekymmrena som jag hade innan löste jag detta på följande sätt:
Restaurang - Var för sig
Glass - Var för sig
Radiobilar - Var för sig
Pariserhjul - Jag betalade bådas

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

7 Augusti

Hej bloggen.
Efter en intensiv vecka med utflytningar av grannar men även visningar och hopp om nya är jag nu redo att skriva igen. Det verkar som nästa termin kommer bestå av mig, en prästkille, en militär kille (både totallt osociala) och 6 tjejer... Kommer bli en tuff höst kanske måste jag städa korridoren igen nu.
Iaf idag gäller de, ska spendera kvällen med en förhoppningsvis trevlig tjej i Hässleholm, har snakat med henne i ungefär en månad vilket känns precis lagom. Jag lämnar en rapport senare ikväll.
Nu när jag ändå är inne på teamat tänkte jag gå vidare på just första dater baserat på magic bullets:
Savoy skriver att det viktigaste av allt på en date är att göra något annorlunda. 95% av alla killar bjuder på mat, kaffe eller bio på första daten så snälla gör något annat!
Själv ska jag ut på festival och snaka musik.
Savoy säger även att första daten är viktig att stabilisera kroppskontakt under, det är du som styr vad som händer och det är mkt bättre att hon rör dig än tvärtom. (Tex att ta hennes hand och lägga på ditt ben är bättre än motsatsen eftersom hon styr när den försvinner)

Något annat viktigt är att vid planeringen vara totallt ledande om vad ni ska göra, var ni ska göra de och när ni ska göra de. Likt David D tycker Savoy att en falsk angivelse av livet är super viktigt. (Tex om de rör sig om fredag lr lördag hitta på att du är upptagen en av dagarna och det bara är den ena som passar dig, det är givetvis ännu bättre om du faktiskt på riktigt är upptagen en av dagarna.) Detta gör att hon "måste" följa dina planer. Vilket ger dig DHV (Högre status) Och tjejer älskar killar med högre eller samma status som de själva. Det är oxå en av anledningarna att du inte ska kommentera på hennes utseende eftersom detta ger LHV (lägre status).

När de sedan kommer till att huruvida du ska betala är detta ett jättesvårt val. På folk du inte känner och bara stöter på under en kväll är de enkelt att säga nej, men hur gör man med en date? Blir tjejer impade av att du kan betala? Jag har diskuterat detta mkt med en tjejkompis och hon tycker helt klart att killar ska betala och att dom är snåla annars. Men jag tycker ändå inte man kan betala allting, var skulle man få dom pengarna ifrån. Så det hela blir ganska enkelt, bjud inte på middag (eftersom din första date inte är en middag ändå) Men om de är något mindre du ska handla (tex langos) Och du faktiskt står i kö för de, fråga om hon vill ha en oxå, så blir de mer naturligt att du betalar. Men står hon i en annan kö till något annat eller handlar kläder eller vad som helst så ska hon givetvis betala.
Något viktigt att tänka på är att aldrig diskutera det för mkt, pengar och notor är extremt avtändande för de flesta tjejer så de bästa är om de sker naturligt. Något som de flesta tjejer säkert är överens om är att det är bättre om killen betalar då och då som en överraskning än att ständigt betala, för mkt av de goda blir oxå fel. Dessutom spelar priset en stor roll, bjuder du henne på flera 100 kronor direkt kan hon tro att du bara kan ge pengar och har brist på andra socialla egenskaper.

Sist men inte minst vill jag tillänga min sista mening till Jeremy Roenick, som under Torsdagen gav upp sin hockey karriär efter 20 år i bla Flyers. Roenick var under sina 3 år i Flyers min absoluta idol och hans mest kända mål känns de som jag kan utantill, inklusive varje ord som kommentatorn säger. Linken till målet och mer info finns att hitta på:
http://flyers.nhl.com/club/news.htm?id=463637&navid=DL|PHI|home#&navid=nhl-home-dl

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

 

2 Augusti

Hej bloggen
Dagarna går undan nu asså var har sommaren tagit vägen? Torsdagen blev super bra. Skapade ett dansgolv på ett ganskadött ställe och flörta med de få tjejer som var där. Träffade även en ny kompis ifrån Landskrona inte fel.
Ett snabbt tips om online träffar är väldigt enkelt. När tjejen frågar vad du har gjort i helgen säg att du träffade en ny kompis, som du träffa över nätet och att ni hade super kul tillsammans. Detta ger en säkerhet att faktiskt folk träffar dig över nätet :P

De va allt för denna gång, nästa vecka blir stor, väldigt stor.

/Mana "The stuff of which Magic is formed"

RSS 2.0