27 Juli

Tjo Bloggis
Så var de Fredag igen men inte vilken Fredag som helst utan idag är de Os-invigning, Helsingborgsfestival och såvitt jag vet de första sommar kåren :D Även om Helsingorg var lockande blev valet ändå att stanna här i kristianstad och gå på grillparty. De blir min och Rickards första egna utekväll sen diktkvällen för så länge sedan. Gissningsvis var de i oktober. Ska bli kul bara att komma ut och träffa lite folk då jag mer eller mindre suttit inlåst på rummet i 3 dagar nu och kämpat mot feber och förkyllning.
 
Har hunnit med mkt läsning och blev nyligen klar med "the scarecrow". Kanske någon av Connelys mest trögstartade böcker då Bosch helt saknade en roll. Dock hittade den med tiden kända ansikten och lyfte fram massor med spänning och blev i slutändan väldigt bra. Den byggde även vidare på en romans konversation från en tidigare bok på ett ämne jag tycker är väldigt intressant.
De handlar mer eller mindre om "soulmate" Men Connely lägger fram de annorlunda som att de bara finns en ända person som kan beröra ens hjärta tillräckligt djupt och när man har hittat den personen kan man aldrig älska någon annan på samma sätt även om man utan tvekan kan älska dom. Tycker de här är fint och tror mkt på de, sen har jag precis som alla andra trott att jag hittat evig kärlek som jag sedan förlorat, gått igenom en fas där jag aldrig trodde jag skulle hitta någon lika bra och sedan i slutändan hittat något ännu bättre. Tycker ändå de finns mkt tanke bakom hans ord så lämnar dessa som citat:
 
"You can fall in love and make love many times but there is only one
bullet with your name etched on the side. And if you are lucky enough to
be shot with that bullet then the wound never heals."
 
Han kallar de för "single bullet theory" Och utgår ifrån att alla personer lämnar en kula efter sig, troligtvis använde han just denna benämning för att de var en kriminalroman men ändå. Gillar budskapet som de ger.
 

Morgondagen sedan vågar sig Jessica hit trots att jag fortfarande inte är helt kry. Ska verkligen bli kul att träffa henne känns som veckan har varit lång :) Och med lite hjälp från Henriks sida kan jag nu äntligen blogga från Firefox istället för explorer igen.
 
Nu blir de en snabbdusch innan turen ner till kåren bär av, dom har uppgett redan klockan 7 på facebook så gäller väll och vara där i tid om man vill äta. Jag har äntligen börjat få aptiten tillbaka och är nu väldigt hungrig :)
 
/Mana

23 Juli

Tjo Bloggis
Augusti närmar sig med stormsteg och de känns precis som vanligt som sommaren verkligen flugit fram. Att betala första hyran sen i maj kändes även också som ett tydligen tecken att allvaret snart börjar igen. Väntar spänt på 6 Augusti då andra intagningsbeskedet infaller. Hoppas verkligen de går denna gången, behöver något att göra i höst. Har även hunnit med att se omtalade filmen "cockpit" som bjöd på en spännande skildring av homosexuallitet, skillsmässa samt samhällets syn på könsroller. Absolut sevärt.
 
Nu när sommaren nått sin mitt börjar även de dra ihop sig mot festival och på lördag bär de av till helsingborg. Langos och någon artist blir de garanterat, kan inte annat än sakna kristianstad-dagarna dock trist att de inte blir någon förens 2014. Påtal om kstad dagarna blev jag nu väldigt sugen att lyssna på förra årets låt, ska försöka leta upp den och länka.
 
Livet annars är inte direkt annorlunda, insåg över helgen ännu mer än tidigare vilket behov jag har av att ha folk runtomkring mig. Trivs verkligen inte ensam några längre stunder. Som tur var hade jag Jessica här och han även med en tur till lund för å spela när och fjärran. Verkar helt klart som jag måste bättra på min flaggkunskap för olika länder, europa gick bra men resten var ingen höjdare.
 
Har haft två fina sommardagar med allt för lite luft så ska ge mig på en promenad idag iaf. Så här mitt i sommaren känns de dumt att anmärka på något men jag saknar verkligen hockeyn och kåren :) Ska bli härligt med höst.
 
http://www.youtube.com/watch?v=XWwmWgjUFig
 
/Mana

Semester :D

Tjo Bloggis
Har hunnit med en tur till sommarstugan som jag pratade om sist. De blev en snabbvisit över lördagen och söndagen men hade tid till allt jag kände behövdes :)
Jessica följde modigt med mig upp och vi begav oss på två olika fisketurer med båten. Var väldigt kul att få fiska igen även om turen inte var på vår sida och ngn gädda blev de inte. Bättre lycka nästa gång :)
 
Förra helgen blev de ny utflykt denna gången till Göteborg. Här hann vi med de viktiga tivoli besöket men såg även mkt av stan jag inte sätt innan. Blev även en tur till lerum och en träff med danne och emanuel för en grillkväll. Väldigt trevligt. Avslutningsvis begav vi oss på en båttur med en riktigt göteborgsk guide som glatt välkommnade oss på äkta madde vis med "hallå eller". Var svårt att hålla sig för skratt. Slutligen bar resan hem igen, men de var två väldigt härliga dagar.
 
Denna veckan har sen sätt nya äventyr bla med hästveda marknad där jag på något sätt lyckades köpa ett par shorts och en tröja, båda i små storlek så är tveksam till att jag kommer använda något av de. Har sen dess tillbringat onsdag, tirsdag och större delen av fredagen hos henrik. Kom nyss hem och hittade en super härlig hund i köket, bordercollie blandning med labrador, verkade vara en super härlig vovve :) Och just labradorskorsning med bordercollie eller flatcoated retriver är ända som kan konkurera ut min kärlek för goldens.
 
Har även fått svar från antagningen och har kommit in som 15nde reserv. Känns lite osäkert då jag var säker på en plats. Har nu chans i ca en vecka att göra efteranmälan, kanske hade det varit värt att satsa på en kurs att täcka hösten med i värsta fall? Hade behövt en kurs för författarskap/skrivning. Undrar om de finns något sådant på endast 5 veckor eller eventuellt en termin. Hade gärna sökt de som backup då lusten att skriva fortfarande finns kvar även om de är svårt att komma igång. Hade behövt en push :)
 
Morgondagen blir fylld med nya äventyr då de blir filmen "cockpit" följt av födelsedagsfirande. Ska pusta ut ett par timmar nu innan sängen väntar.
 
Avslutar med en låt som kanske spelas allt för ofta nu men som jag bara hört två gånger, den är annorlunda och rolig om inte annat:
 
http://www.youtube.com/watch?v=pzi-zQxqmp8
 
/Mana

RSS 2.0